23 °

max 23 ° / min 16 °

Petak

11.10.

23° / 16°

Subota

12.10.

23° / 15°

Nedjelja

13.10.

21° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

23° / 14°

Utorak

15.10.

23° / 14°

Srijeda

16.10.

23° / 14°

Četvrtak

17.10.

22° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
PEN centar: Dok se javnost bavi problematizovanjem nakaradnog zakona o stranim agentima, Mandić i antidržavna klika pripremaju izmjene Zakona o državljanstvu

Politika

Comments 1

PEN centar: Dok se javnost bavi problematizovanjem nakaradnog zakona o stranim agentima, Mandić i antidržavna klika pripremaju izmjene Zakona o državljanstvu

Autor: Antena M

  • Viber

Najava ključnih nosilaca aktuelne vlasti o donošenju zakona o stranim agentima s pravom je izazvala burne reakcije dijela crnogorskog civilnog društva, poručuju iz Crnogorskog PEN centra. 

"Taj bi zakon van svake sumnje predstavljao legalizaciju progona političkih neistomišljenika po modelu ruskih, kineskih i srpskih autokrata i označio novu fazu fašizacije crnogorskoga društva.

Dosadašnji pritisci na novinare, kritički orijentisane intelektualce, nezapamćeni politički proces protiv bivšeg specijalnog tužioca Katnića i brojni drugi primjeri zloupotrebe moći s ciljem zastrašivanja politički nepodobnih, donošenjem jednoga ovakvog zakona postali bi svakodnevna praksa.

No, sljedbenicima Vučićeve metode spin diktature jasno je da u ovome trenutku takav zakon ne može dobiti podršku parlamenta i nema nikakve sumnje da je on kandidovan ne da bi bio izglasan već da zamaskira stvarne namjerne aktuelne vlasti. Dok se crnogorska javnost bavi problematizovanjem ovog nakaradnog zakonskog prijedloga, a dio Vučićevih marioneta u aktuelnoj vladi distanciranjem od tog prijedloga stavlja maske prozapadnih političara, Andrija Mandić i njegova antievropska i antidržavna klika pripremaju izmjene Zakona o državljanstvu kojima bi se izvršio neviđeni etnički i izborni inženjering uvođenjem po nekim procjenama više od 120000 rezidenata Srbije u crnogorski birački spisak", piše u saopštenju. 

Jasno je da je cilj tog projekta nestanak građanske i multikulturne Crne Gore i desuverenizacija države koja bi postala provincijski satelit interesa Beograda i Moskve, dodali su. 

"Pozivamo stoga sve političke subjekte, civilne organizacije, akademsku zajednicu i sve građane kojima je na srcu ideja demokratije, pluralnoga društva i nezavisnosti Crne Gore da pruže snažan otpor ovim zlokobnim namjerama nosilaca malignoga putinovskog i velikosrpskog uticaja u Crnoj Gori a koji reprezentuje ne samo četnički vojvoda Mandić već i njemu potčinjene falange okupljene oko Milojka Spajića i Alekse Bečića", navode iz Crnogorskog PEN centra. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

!!!

Taman je vrijeme za ulice i to sve dok se ova gamad ne maknu.Ovo je granica preko koje se ne smije preći.E sad da vidimo hoće li BS i Albanske stranke glasati za ovo.Bez njih je to već rušenje Ustava a onda se zna šta se radi.