17 °

max 23 ° / min 17 °

Petak

11.10.

23° / 17°

Subota

12.10.

22° / 14°

Nedjelja

13.10.

20° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

23° / 13°

Utorak

15.10.

23° / 15°

Srijeda

16.10.

23° / 14°

Četvrtak

17.10.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Status quo o Lazareviću na sjednici SOB

Izvor: arhiva

Politika

Comments 2

Status quo o Lazareviću na sjednici SOB

Autor: Antena M

  • Viber

Četiri sata, prema saznanjima Antene M, burne rasprave na sjednici Savjeta za odbranu i bezbjednost nijesu bili dovoljno vremena da se približe stavovi o smjeni načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnog generala Zorana Lazarevića. Podnosilac inicijative za smjenu, ministar odbrane Dragan Krapović nije uspio da ubijedi predsjednika države Jakova Milatovića da podrži njegov prijedlog, tvrdi izvor našeg portala. Naprotiv, Milatović je zatražio od Krapovića da prestane da blokira Lazarevićevo izvršavanje obaveza u inostranstvu i da, generalno, obustavi napade na čelnog čovjeka VCG do izbora novog načelnika GŠ. Krapović je to, navodno, kategorički odbio.

Prema našim saznanjima, tokom cijelog sastanka varničilo je na relaciji ministar Krapović- general Lazarević, a uz optužbe koje je javnost imala prilike da vidi prethodnih dana bilo je i prijetnji iznošenjem novih kompromitujućih detalja.

Navodno, predsjednik Milatović spočitao je danas Krapoviću da je sve uradio kako bi eskivirao njegovo prisustvo proslavi Dana Vojske, potvrđujući ocjene da se ta proslava pretvorila u promociju Demokrata. Naročito je kritikovana specijalna emisija sa proslave Dana VCG, emitovana sjutradan na RTCG, u kojoj nije bilo govora generala Lazarevića, umjesto himne izvedene tom prilikom umontiran je snimak sa nekog ranijeg događaja, izbačene su rodoljubive pjesme u izvođenju KIC POP hora...

Razgovarano je o tome da Ministarstvo odbrane dostavi spisak sa biografijama svih kandidata za dužnost načelnika GŠ VCG. Da se izvrši njihova detaljna provjera i onda da Savjet razmotri svakog kandidata i donese odluku o novom načelniku Generalštaba. Članovi SOB zamjerili su ministru Krapoviću što im već nije dostavio valjanu biografiju svoga favorita za Lazarevićevo mjesto, pukovnika Miodraga Vuksanovića. Izvor Antene M smatra da su Vuksanovićeve šanse da dođe na čelo GŠ sada znatno manje i da će se, vjerovatno, tražiti novo rješenje.

Kratkim saopštenjem nakon četvorosatne rasprave javnost je obaviještena da je sjednica "pauzirana" i da će biti nastavljena kada to dozvoli agenda članova Savjeta za odbranu i bezbjednost.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Orlov krš

Najveċe zlo koje je zadesilo Crnu Goru su tzv demokrate! Ucjenjivačka politika od kako su ušli u vlast im je glavna odlika,a po ovome što rade reklo bi se da su i sami ucijenjeni...

Katunjanin

E tako Milatovicu , nemoze se ic u crkvu druge drzave a biti predsjednik drzave na cijem si budjetu. Nemoze se bit Crnogorac a pricat srpski ,danas ti je trebalo 4 sata da prozboris dvije Crnogorske -ima nade. A ako dozvolis da te "gradjanin " Krapovic prevesla onda nijesi Crnogorac !