18 °

max 19 ° / min 14 °

Nedjelja

13.10.

19° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

22° / 14°

Utorak

15.10.

23° / 14°

Srijeda

16.10.

21° / 12°

Četvrtak

17.10.

22° / 17°

Petak

18.10.

18° / 15°

Subota

19.10.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zogović ponovo tvrdi: Kosovo je namjerno otcijepljena južna srpska pokrajina

Izvor: Vlada Crne Gore

Politika

Comments 6

Zogović ponovo tvrdi: Kosovo je namjerno otcijepljena južna srpska pokrajina

Izvor: Kosovo online/ Danas

Autor: Antena M

  • Viber

Potpredsjednik crnogorske Vlade Milun Zogović izjavio je da se njegov stav po pitanju Kosova nije promijenio ulaskom u Vladu i da ga smatra „južnom srpskom pokrajinom“, prenosi Aplus.
 
“Što se tiče međunarodnih obaveza Crne Gore sve će se poštovati, ali ja imam svoj stav da je Kosovo namjerno secesioniran dio Srbije. Taj stav sam izrekao i u Skupštini, nekoliko dana prije ulaska u Vladu. Kod mene se ništa nije promijenilo”, kategoričan je Zogović.

Komentarišući izjave na konferenciji u Tivtu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Zogović je kazao da je određeni dio argumentacije oko Kosova, a koji se tiče Crne Gore, neumoljiv.

“Narativ da sve što ne valja dolazi iz Beograda je politička platforma DPS-a, koja je toliko besmislena, ali oni i dalje istrajavaju na tome. To su toliko `izanđale` teme i priče koje se temelje na antisrpskoj platformi. Tako se samo produbljuju podjele, a sve te priče se neprestano hrane napadima na Vučića”, smatra on.

 Prema njegovim riječima, Srbija i Crna Gora treba da grade stabilne i dugoročne odnose na međusobnom uvažavanju.

“A ne non stop da podgrijevamo neke prevaziđene priče, koje svakako ne doprinose dobrim odnosima između zemalja”, zaključio je Zogović.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Deni

Kosovo je namjerno odcjepljena pokrajina! Pa naravno da je namjerno zbog terora nad Albancima. Pa nije niko slucajno dao Kosovu nezavisnost.

Montenegringo

Pogledaj što je bilo na Cetinju? Je li to taj tvoj mir i dobrosusehjedni odnosi sa onijem tvojim narodom dje ne živiš? The State of Kosova JE nezavisna država, ...!! Dje ti živiš jadan nebio?

Vidi zeca!?

Ko ono bi radi za strane službe!? ccccc