15 °

max 22 ° / min 14 °

Ponedjeljak

14.10.

22° / 14°

Utorak

15.10.

24° / 15°

Srijeda

16.10.

23° / 14°

Četvrtak

17.10.

18° / 17°

Petak

18.10.

17° / 16°

Subota

19.10.

17° / 13°

Nedjelja

20.10.

12° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuković: Postoji mogućnost da vladajuća većina pokrene postupak za razrješenje Predsjednika Crne Gore

Politika

Comments 0

Vuković: Postoji mogućnost da vladajuća većina pokrene postupak za razrješenje Predsjednika Crne Gore

Autor: Antena M

  • Viber

Potpredsjednik i poslanik DPS-a Ivan Vuković izrazio je sumnju da vladajuća većina možda namjerava da pokrene postupak za razrješenje Predsjednika države i upozorio da bi po tom scenariju njegovu funkciju preuzeo predsjednik Skupštine, te naglasio da sve to treba posmatrati  kroz prizmu aktuelnih dešavanja u Vojsci Crne Gore i Ministranstvu odbrane i kompletnog lanca komandne odgovornosti.  

"Vi ste čuli da se u kontekstu postizborne kombinatorike u Podgorici  iz redova vladajuće koalicije zaprijetilo predsjedniku Milatoviću i poslata je poruka, ako on iznevjeri 30-toavgustovsku volju mi ćemo znati što ćemo s njim. Između redova čita se mogućnost pokretanja postupka za razrješenje Predsjednika. Ukoliko bi se taj scenario desio, a meni je teško da povjerujem da je to moguće, za prvo vrijeme bi funkciju Predsjednika države obavljao predsjednik Skupštine. Dakle, ovo što se dešava u Vojsci i kompletan lanac komandne odgovornosti i način na koji se tamo donose odluke treba posmatrati i kroz tu prizmu", kazao je Vuković u emisiji Nedjelja u retrovizoru na TV Vijesti. 

Komentarišući aktuelni sukob između ministra odbrane Dragana Krapovića i načelnika Generaštaba Vojske Crne Gore Zorana Lazarevića, Vuković je kazao "da je evidentno da neko pokušava da uspostavi političku kontrolu i nad Ministarstvom odbrane".

"Ukoliko general  Lazarević ne bude  tamo đe treba da bude, na sastancima NATO članica, biće to još jedan šamar Crnoj Gori.  Nažalost, opet dominira partijska politika i želja da se iskoristi politički momenat, bez obzira što država plaća za to", kazao je Vuković.

Potpredsjednik Vlade Milun Zogović kazao je da ideju o pokretanj postupka za razrješenje Predsjednika Crne Gore prvi put čuje, ali nije odbacio tu mogućnost.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR