22 °

max 22 ° / min 15 °

Srijeda

16.10.

22° / 15°

Četvrtak

17.10.

21° / 16°

Petak

18.10.

21° / 16°

Subota

19.10.

21° / 15°

Nedjelja

20.10.

16° / 14°

Ponedjeljak

21.10.

21° / 13°

Utorak

22.10.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ibrahimović i Bugenhaut: Snažna podrška Belgije integraciji Crne Gore u EU

Izvor: Vlada Crne Gore

Politika

Comments 0

Ibrahimović i Bugenhaut: Snažna podrška Belgije integraciji Crne Gore u EU

Autor: Antena M

  • Viber

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Crne Gore Ervin Ibrahimović sastao se danas sa nerezidentnom ambasadorkom Kraljevine Belgije u Crnoj Gori Kati Bugenhaut.

U saopštenju Ministarstva vanjskih poslova navodi se da su sagovornici izrazili saglasnost da dvije države njeguju prijateljske odnose, koji su praćeni aktivnim političkim dijalogom na visokom i najvišem nivou, kao i snažnim savezništvom u okviru NATO-a.

Ministar Ibrahimović je zahvalio Belgiji na kontinuiranoj podršci evropskoj integraciji Crne Gore i podsjetio na značajan napredak ostvaren tokom belgijskog predsjedavanja Savjetu Evropske unije u prvoj polovini tekuće godine. Dodaje se da je taj napredak potvrđen kroz organizaciju dvije Međuvladine konferencije i dobijanje pozitivnog IBAR-a.

Ambasadorka Bugenhaut je izjavila da će Belgija nastaviti da podržava Crnu Goru u daljoj integraciji u EU, naglašavajući da će članstvo u Evropskoj uniji "Crnu Goru učiniti ekonomski otpornijom i atraktivnijom za investicije."

Na kraju sastanka, sagovornici su potvrdili da postoji prostor za ostvarivanje intenzivnije saradnje u oblastima nauke, kulture i turizma, kao i za dalju izgradnju bilateralnih ekonomskih odnosa.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR