19 °

max 23 ° / min 15 °

Srijeda

16.10.

23° / 15°

Četvrtak

17.10.

21° / 16°

Petak

18.10.

21° / 16°

Subota

19.10.

21° / 15°

Nedjelja

20.10.

16° / 14°

Ponedjeljak

21.10.

21° / 13°

Utorak

22.10.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS Rožaje: Raduje činjenica da je broj  Bošnjaka porastao, ali to ne znači da je za to zaslužna BS

Izvor: DPS

Politika

Comments 2

DPS Rožaje: Raduje činjenica da je broj Bošnjaka porastao, ali to ne znači da je za to zaslužna BS

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Povodom objavljivanja rezultata popisa stanovništva, a zbog stava Bošnjačke stranke, iz rožajskog Opštinskog odbora DPS-A navode da su primorani da reaguju.

Navode da ih raduje činjenica da je broj onih koji se izjašnjavaju kao Bošnjaci porastao, ali i da to nipošto ne znači da je za to zaslužna Bošnjačka stranka.

"Imajući u vidu i cijeneći slobodu izjašnjavanja svakog pojedinca, bez obzira kojoj političkoj grupaciji pripada, smatramo neosnovanim da za ovaj rezultat popisa, Bošnjačka stranka preuzima zasluge. Znaju i oni, a znamo i mi, da ne pripada svaki Bošnjak Bošnjačkoj stranci, niti se pronalazi u njihovim političkim odlukama, koje su, u posljednje vrijeme, diskutabilne i ne odražavaju generalni stav svih Bošnjaka.

Partije ne predstavljaju svakog građanina, to je legitimno pravo svakog ponaosob da se izjašnjava onako kako se osjeća, bez pripisivanja zasluga bilo kome. Ima nas koji ne pripadamo Bošnjačkoj stranci a izjašnjavamo se kao Bošnjaci, i to nas ne čini manjim Bošnjacima od njih koji jesu njihovi članovi.

Rezultat ovog popisa je ništa drugo do osvješćenje naroda jer je politička situacija, u posljednje četiri godine, dovela do tog osvješćivanja. Članovi drugih partija, a nacionalni Bošnjaci, se takođe zalažu za veća prava svog naroda i prestanite da izjednačavate sve Bošnjake sa Bošnjačkom strankom.

Vidjeli smo na nedavnim izborima u Podgorici kuda vas vodi vaša politika – primjera radi, u Podgorici živi 4.690 Bošnjaka, a vi ste imali 900 glasova na posljednjim izborima. Dovoljan podatak da budete svjesni da nas ne predstavljate kako treba i da nijesmo svi vaši članovi", saopštavaju iz rožajskog DPS-a.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Erdogan

Broj Bošnjaka porastao za 1% a broj muslimana smanjen 5%. Pametnom dosta.

jovan j.

Ako se zatvorimo, svak u svoj tor, okolo nas će kurijaci da zavi jaju. Poštujmo prava svake vjere i nacije, a svi skupa ustav i zako ne naše jedine domovine.