16 °

max 22 ° / min 16 °

Četvrtak

17.10.

22° / 16°

Petak

18.10.

21° / 16°

Subota

19.10.

20° / 16°

Nedjelja

20.10.

21° / 13°

Ponedjeljak

21.10.

21° / 11°

Utorak

22.10.

19° / 13°

Srijeda

23.10.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučić o popisu u Crnoj Gori: Srpski narod je razumio da samo očuvanjem identiteta može da opstane

Izvor: Antena M; Foto: Dragan Tomašević

Politika

Comments 6

Vučić o popisu u Crnoj Gori: Srpski narod je razumio da samo očuvanjem identiteta može da opstane

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da rezultati popisa stanovništva u Crnoj Gori pokazuju da je srpski narod dobro razumio da samo očuvanjem nacionalnog, kulturnog, jezičkog identiteta može da opstane, ali i da je to dobra poruka za Srbiju i sve Srbe u regionu.

On je to rekao na pitanje Tanjuga da prokomentariše rezultate popisa stanovništva u Crnoj Gori, navodeći da je to poruka i za one koji su htjeli brutalnim kampanjama da ruše ne samo pozicije srpskog naroda, nego i njegov identitet i njegovo pravo na jezik, ćiriličko pismo i sve drugo.

"Pokazalo se da smo uspijevali da ujedinimo narod. Vjerujem da ćemo ekonomskim napretkom i ekonomskim povezivanjem i još bližim vezama omogućiti i tim ljudima da uvijek čuvaju svoje interese i obezbijede sigurniju budućnost za svoju djecu", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara poslije svečanosti povodom obilježavanja Dana BIA.

On je, istovremeno, poželio sve najlepše Crnoj Gori, ali i srpskom narodu i svim ostalim građanima u toj zemlji, piše Tanjug. 

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

jovan j.

Očuvanje nacionalnog identiteta Srba u Crnoj Gori kažeš. A što ćemo sa nacionalnim identite tom Crnogoraca u Srbiji? Od oko 200 000 Crnogoraca, danas nema ni 20 000 u Srbiji. To je vaš odnos prema svim narodima u okruženju, koji vas je koštao a nije pri što će.

Brano Bozovic

SIZOFRENICAR bolesni neces dugo bolesnice.

oro

Bolje ti je jado vidj svoju zemlju, i ne zabadaj nos u susjedstvo vrijeme ti je da se civilizujete i posmatrate svoje susjede s respektom bas onako kao sto susjedi vide vas i ako to niste zasluzili!!!! Izazivate kavgu vjecito na Balkanu! Upristojite se bar jednom u istoriji Balkanskoj!!!