15 °

max 21 ° / min 15 °

Subota

19.10.

21° / 15°

Nedjelja

20.10.

22° / 16°

Ponedjeljak

21.10.

21° / 14°

Utorak

22.10.

21° / 15°

Srijeda

23.10.

23° / 14°

Četvrtak

24.10.

22° / 12°

Petak

25.10.

19° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vlada: Abazovićeva vlada imala je sporni lobistički ugovor, predmet je u SDT-u

Izvor: CNN

Politika

Comments 5

Vlada: Abazovićeva vlada imala je sporni lobistički ugovor, predmet je u SDT-u

Abazovićeva vlada imala je sporni lobistički ugovor, predmet je u SDT-u, saopšteno iz Spajićevog kabineta.

Autor: Antena M

  • Viber

Abazovićeva vlada imala je sporni lobistički ugovor, predmet je u SDT-u, saopšteno iz Spajićevog kabineta.

Vlada Crne Gore nema ugovor ni sa jednom lobističkom kompanijom iz SAD-a”, saopšteno je Anteni M iz kabineta premijera Milojka Spajića, povodom informacije objavljene u tekstu CNN-a, u kojem se navodi da se na adresi na kojoj se nalazi proizvođač zlatnih patika i satova bivšeg predsjednika SAD-a Donalda Trampa, navodno nalazi i  lobistička firma koja zastupa crnogorsku vladu.

Iz Vlade su podsjetili da je jedan sporni ugovor sa američkim lobistima sklopila 43. vlada Spajićevog prethodnika Dritana Abazovića, koji je njegova aktuelna vlada raskinula i cijeli predmet ugovora proslijedila Spcijalnom državnom tužilaštvu (SDT).

Istraživački tekst CNN-a, ušao je u trag kontroveznim proizvođačima Trampovog skupocjenog reklamnog materijala – zlatnim patikama i zlatnim “Swiss made” satovima, i između ostalog otkrili da se na jednom mjestu u Vajomingu, na istoj adresi nalazi i niz drugih firmi koje pružaju usluge spornog ili upitnog kvaliteta, među njima i lobistička firma koja radi za crnogorsku vladu, kojoj međutim nijesu naveli ime.       

Antena M uputila je jutros kabinetu premijera Spajića, pet pitanja povodom teksta CNN-a, kojeg su prenijeli crnogorski mediji: da li je tačna informacija koju je objavio CNN, ako jeste o kojoj se lobističkoj kompaniji radi, koliko vrijedi ugovor, na koji period je sklopljen i za koje vrste usluga, zašto se vlada odlučila za firmu iz Vajominga, koja, kako se može vidjeti iz teksta CNN-a očigledno ima upitnu reputaciju, a ukoliko nije tačna informacija, kako objašavaju činjenicu da je američki medij, istražujući potpuno drugu temu, došao do saznanja da je na istoj adresi i firma koja lobira za crnogorsku Vladu:

Iz Vlade smo veoma brzo dobili odgovor na upućena pitanja - koji prenosimo u cjelosti:

U vezi sa informacijom koja je objavljena u tekstu CNN-a 17. oktobra 2024. godine “CNN tried to find the makers of Trumps new “Swiss-made” watches. We ended up at a shopping center in Wyoming” u kome se, između, ostalog pominje lobistička kompanija koja navodno predstavlja i Vladu Crne Gore obavještavamo sljedeće:

 - Vlada Crne Gore nema ugovor ni sa jednom lobističkom kompanijom iz SAD.

 - Takođe, podsjećamo da je 43. Vlada imala Ugovor o lobiranju sa kompanijom Bipartizan Solutions INC. (Adresa: 900 19th Street NW, Washington DC, 20006) koji je u nezakonitoj proceduri zaključio tadašnji premijer Dritan Abazović. Predmetni ugovor je, kao što je javnost upoznata i raskinut po stupanju na dužnost 44. Vlade, a dokumentacija proslijeđena na nadležnost SDT-u.

 Više o tome na linku: 

 https://www.gov.me/clanak/reagovanje-abazovic-sporazum-vrijedan-350-hiljada-eura-potpisao-bez-ovlascenja-vlade-pa-je-o-tome-upoznao-naredne-godine    

Podsjetimo, kako je CNN naveo u tekstu – osim firme proizvođača Trampovih spornih patika i satova (TheBestWatchesOnEarth LLC.), za koje su im stručnjaci rekli da su ni približno “Swiss made” kvaliteta, te lobističke firme koja zastupa crnogorsku vladu, među problematičnim firmama na istoj adresi u tom mjestu na granici Vajominaga i Montane, je i firma koja prodaje “med za mušku potenciju” za koji je američka Agencija za hranu i lijekove (FDA) upozorila da je opasan za konzumiranje jer je nakon ispitivanja utvrđeno da uzrokuju niz štetnih efekata po zdravlje.   

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Backovic E.

@Pješivac Zemljace svaku ti potpisujem!!!

!!!

I...?Dokle se stiglo?Pa ljudi,zar ne vidite da je Tužilaštvo postavljeno na osnovu ucjena.Tako i partije prosrpskog bloka postavljaju"grešne"i koriste ih ucjenama i podmićivanjem da im završe poslove.Stvoren je zatvoreni krug ucijenjenih i ucjenitelja.Puknuće to a počeće od Tužilaštva.Kao atomska!

Pješivac

A što je sa tkz. temeljnim ugovorom, je li on sporan? Predstavlja najveću pljačku crnogorske materijalne i i duhovne imovine koja se nemože ni procijeniti? Veleizdajnička vlada ?!