22 °

max 22 ° / min 13 °

Utorak

22.10.

22° / 13°

Srijeda

23.10.

23° / 13°

Četvrtak

24.10.

21° / 14°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 15°

Nedjelja

27.10.

21° / 16°

Ponedjeljak

28.10.

22° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mandić - Vučević: Bratski sastanak, okrenuta nova stranica odnosa Crne Gore i Srbije

Politika

Comments 4

Mandić - Vučević: Bratski sastanak, okrenuta nova stranica odnosa Crne Gore i Srbije

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić sastao se danas u Beogradu sa Milošem Vučevićem, predsjednikom Vlade Republike Srbije.

Mandić je ocijenio da je "ovaj bratski sastanak od izuzetne važnosti za snaženje odnosa između dvije najbliže zemlje u regionu – Srbije i Crne Gore, te da bolju zajedničku budućnost moramo graditi na osnovima zdrave ekonomije i bolje infrastrukturne povezanosti."

U tom kontekstu, kako je saopšteno iz parlamenta, predsjednici su razgovarali o kapitalnim infrastrukturnim projektima autoputa, rekonstrukcije pruge Beograd-Bar i valorizacije Luke Bar.

Mandić je istakao da je Crna Gora obezbijedila sredstva za dionicu autoputa do Andrijevice, kao i rekonstrukciju dijela pruge koji se nalazi u Crnoj Gori.

Sagovornici su se saglasili da bi izgradnju dionice koja bi spojila Andrijevicu i Duge Poljane na međunarodnom tenderu poželjno bilo predstaviti kao zajednički projekat Crne Gore i Srbije.



Vučević je iskazao zadovoljstvo što ima priliku da ugosti Mandića i njegovu delegaciju, dodajući da je ovo sastanak od obostranog značaja.

"Mandić je, u kontekstu naših bliskih veza, istakao da su korijeni premijera Vučevića upravo iz Kuča, dodavši da bi oni sigurno željeli da ugoste premijera u njegovoj starevini prilikom zvanične posjete predsjednika Vlade Srbije Crnoj Gori", saopšteno je iz parlamenta.

Vučević je zaključio da "Srbija nema bliže države od Crne Gore, te da je ovim sastankom okrenuta nova stranica naših odnosa i da Srbija želi da intenzivno jača bilateralnu saradnju, te da je u tom kontekstu izuzetno važno imenovanje ambasadora Crne Gore u Srbiji."

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

OLima

Pa zar nije Dalaj Manda prvi bio protiv auto-puta, tad je u Skupstini sa njegovim poslusnicima govorio da je to put iz nidje u nista, e tugo tuzna!

Srba

Što čini Lama, jade...Zapalo ga, od Spajića mrtva kapa, ni što zna, ni vidi...zato - samo naprijed Mando, ruši vojvodo! I, ne zaboravi, kad se rneš hoćemo da se svesrpskom narodu obraćas na Ekavici! Tako treba!!

Sale

Kako manda klima glavom, bez greške... što mu bi da se slika sa crnogorskom zastavom, kako li je uspeo da izdrži?