18 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marinović: Klerikalna velikosrpska vlast proizvoljno dijelila finansijska sredstva iz budžeta Crne Gore vjerskim zajednicama; CPC diskriminisana

Izvor: arhiva

Politika

Comments 1

Marinović: Klerikalna velikosrpska vlast proizvoljno dijelila finansijska sredstva iz budžeta Crne Gore vjerskim zajednicama; CPC diskriminisana

Autor: Antena M

  • Viber

"Ono što CEP govori od svog osnivanja, sada je DRI potvrdio svojim izvještajem u kojem navodi da je klerikalna velikosrpska vlast proizvoljno dijelila finansijska sredstva iz budžeta Crne Gore vjerskim zajednicama, a da prethodno nije donijela normativni okvir koji bi regulisao način finansiranja, već je finansiranje vršeno na osnovu diskrecionih odluka resornog ministarstva, ili narodski rečeno, kako se ćefne kojem ministru, a može da plaća bilo koji ministar, čak i ministar pravde, a jedini kriterijum je bio naklonost nekoj vjerskoj zajednici", saopštio je potpredsjednik Crnogorske evropske partije (CEP), Boris Marinović. 

Dominantna naklonost je, ističe Marinović, gajena prema SPC koja je i dobila najviše finansijskih sredstava, dok je Crnogorska crkva ostala diskriminisana u odnosu na sve ostale.

"Posebnu nezakonitost DRI je uočio kod finansiranja srednjih vjerskih škola koje su u periodu od 2019 - 2023 godine finansirane na osnovu zaključaka Vlade Crne Gore, a što nije bilo u skladu sa Opštim zakonom o obrazovanju i vaspitanju kojim su propisani kriterijumi na osnovu kojih se vrši finansiranje srednjih škola", kazao je Marinović. 

A za one, kako kaže Marinović, "koji ne znaju, zakon je, posle Ustava, najviši pravni akt, i ima veću pravnu snagu od zaključka Vlade ( ili uredbe, odluke i dr), i koji mora biti u skladu sa zakonom", zaključio je potpredsjednik Crnogorske evropske partije (CEP), Boris Marinović.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

oro

cetnici su umislili da mogu sve Crnogorsko urnisat i poklonit onako kao svoju prciju crkvi serbskoj!!! E, nemoze Bogami!!!!!