18 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đeljaj odgovorio ZBCG: Napadi na Đeljošaja zapravo su napadi na principe multietničkog društva, produbljujete podjele

Politika

Comments 2

Đeljaj odgovorio ZBCG: Napadi na Đeljošaja zapravo su napadi na principe multietničkog društva, produbljujete podjele

Autor: Antena M

  • Viber

Lindon Đeljaj, član predsjedništva Albanskog foruma (AF), uputio je reagovanje na današnje saopštenje koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG). 

"U vezi sa saopštenjem koalicije Za budućnost Crne Gore, osjećam potrebu da se javno oglasim i osvrnem na iznesene optužbe prema gospodinu Niku Đeljošaju. Ove optužbe su neosnovane, zlonamjerne i politički motivisane, te ih smatram pokušajem da se skrene pažnja sa stvarnih izazova sa kojima se suočavamo kao društvo u Crnoj Gori.

Prije svega, želim jasno naglasiti da gospodin Đeljošaj nije nikada pokazao niti šovinizam niti prijetnje prema bilo kojem narodu u Crnoj Gori, uključujući srpsku zajednicu.

Njegov politički angažman i stavovi su uvijek bili usmjereni na zaštitu prava i ravnopravnosti albanske zajednice, kao i svih građana Crne Gore", navodi Đeljaj. 

Insinuacije koje dolaze iz ZBCG su, kaže, grubi pokušaj diskreditacije jednog odgovornog političara koji zastupa interese svoje zajednice, a ne širenje bilo kakve mržnje ili netrpeljivosti.

"Drugo, važno je istaći da je politička pozicija Nika Đeljošaja rezultat legitimnog političkog procesa i podrške koju uživa među svojim biračima. Njegov doprinos kao ministra i potpredsjednika Vlade nije “ničim zaslužen”, već je dio šireg političkog aranžmana kojim se obezbjeđuje zastupljenost glasača AF, što je osnovno načelo demokratske države.

Napadi na njegovu funkciju zapravo su napadi na principe multietničkog društva za koje se zalažemo kao partija u kontinuitetu od 2006. Za vašu informaciju, iza ministra AF u Vladi Crne Gore stoje dva poslanika Albanskog foruma. 

Treće, zabrinjava me retorika koja dolazi iz ZBCG, a koja pokušava da opravdane političke stavove albanskih predstavnika predstavi kao napade na srpski narod. Ovakav narativ samo produbljuje podjele, umjesto da doprinosi dijalogu i razumijevanju", poručuje Đeljaj.

Albanci u Crnoj Gori, kao i druge zajednice, kako navodi, imaju pravo da budu ravnopravno zastupljeni i uvaženi u političkom životu zemlje.

"Pozivam Koaliciju ZBCG da se okrene evropskom putu Crne Gore, da radimo svi zajedno da Crna Gora bude što prije dio EU da bi građani Crne Gore bolje i pravednije živjeli u njoj.

Samo kroz međusobno poštovanje i uvažavanje možemo izgraditi stabilnu i prosperitetnu Crnu Goru za sve njene građane", naveo je Đeljaj. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

herzeg

Bla bla bla… isprana prica, ufff… koje gubljenke vremena

ZORO

Tako ti je to moj Nik Đeljošaj. Ko s đavolom tikve sadi...