11 °

max 22 ° / min 11 °

Subota

26.10.

22° / 11°

Nedjelja

27.10.

21° / 16°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

23° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 14°

Četvrtak

31.10.

22° / 13°

Petak

01.11.

19° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bošnjačko vijeće CG i Udruženje iz Sandžaka potpisali sporazum o jačanju kulturnih i društvenih veza

Izvor: Nošnjačko vijeće u Crnoj Gori

Politika

Comments 0

Bošnjačko vijeće CG i Udruženje iz Sandžaka potpisali sporazum o jačanju kulturnih i društvenih veza

Autor: Antena M

  • Viber

Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori potpisalo je u Podgorici sporazum o saradnji s Udruženjem građana porijeklom iz Sandžaka u Bosni i Hercegovini. Ovaj sporazum predviđa unapređenje zajedničkog rada u oblasti kulture, nauke, umjetnosti, prosvjete, kao i na polju humanitarnih aktivnosti i stipendiranja studenata. Cilj saradnje je jačanje društvenih i privrednih veza te realizacija zajedničkih projekata u različitim društvenim oblastima.

Predsjednik Bošnjačkog vijeća Suljo Mustafić naglasio je značaj ovog sporazuma za održavanje čvrstih odnosa među zajednicama u Crnoj Gori i BiH, ističući doprinos brojnih građana porijeklom sa prostora Crne Gore i Sandžaka koji žive u Bosni i Hercegovini.

"Imajući u vidu broj građana porijeklom sa prostora Crne Gore i Sandžaka koji žive i rade u BiH, tradiciju i masovnost ovog udruženja kojeg čine ljudi ostvareni u različitim oblastima, smatramo da je jako važno i institucionalno zaokružiti naše odnose koji su i do sada bili na visokom nivou", izjavio je Mustafić.

Takođe, Mustafić je naglasio da su građani BiH, porijeklom iz Crne Gore i Sandžaka, most povezivanja i snaženja odnosa između Bosne i Hercegovine i Crne Gore, dok će ovaj sporazum dodatno doprineti unapređenju tih odnosa.

Sahudin Kačar, generalni sekretar Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka, potpisao je sporazum u ime predsjednika udruženja Ekrema Lekića. Kačar je istakao dugogodišnju tradiciju i brojne projekte koje je udruženje realizovalo u BiH, ali i značaj ovog novog sporazuma za dodatno unapređenje odnosa.

"Mi smo Udruženje sa dugom tradicijom i značajnim projektima koje smo ostvarili, te veoma uticajnim pojedincima u BiH koji su naši članovi. Mislim da ovaj sporazum ima dodatni značaj da se naši odnosi unaprijede i da u budućnosti zajednički realizujemo neke važne projekte koje naše Udruženje i Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori prepoznaju kao kvalitetne," kazao je Kačar.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su i Mirsad Rastoder, predsjednik Izvršnog odbora Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori, te članovi rukovodstva Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka, Ramo Bronja i dr. Šemsudin Hadrović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR