13 °

max 22 ° / min 13 °

Subota

26.10.

22° / 13°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

22° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 14°

Četvrtak

31.10.

22° / 13°

Petak

01.11.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šćekić: Srpski da bude službeni jezik, Đeljošaj da "spusti loptu"

Izvor: Vlada CG

Politika

Comments 5

Šćekić: Srpski da bude službeni jezik, Đeljošaj da "spusti loptu"

Autor: Antena M

  • Viber

Potpredsjednik Socijalističke narodne partije i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić kazao je da očekuje dvotrećinsku podršku u parlamentu za izmjene Ustava kojima bi srpski jezik bio proglašen službenim.

"Nedvosmisleno smatram da srpski jezik treba da bude službeni, ako poštujemo građane svoje države i njihove potrebe. Isto bih rekao da je u pitanju bilo koji drugi narod... Smatram da svi subjekti koji poštuju osjećanja svojih građana i broj u kojem su se izjasnili, moraju dati podršku. Ako se partije izjašnjavaju kao građanske, moraju uvažiti tu činjenicu", rekao je Šćekić u "Bojama jutra" na TV Vijesti.

Kaže da lider Albanskog foruma, potpredsjednik Vlade i ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj ima pravo da se bori za prava svog naroda i da je to normalno, ali da mora uvažiti i prava svih ostalih naroda, "ako želi da se ponaša realno i odgovorno prema ostalim stanovnicima Crne Gore".

Đeljošaj je prije dva dana rekao da bi pokušaji da se promijeni nacionalna struktura Crne Gore naišli na "žestok odgovor".

"Smatram da su ove izjave malo grube, sebične i pozivam kolegu da u tom pravcu ipak malo 'spusti loptu'. Ne govorim o njegovom odnosu prema određenim političkim subjektima, već generalno o odnosu prema određenom narodu, u ovom slučaju prema građanima koji se izjašnjavaju kao Srbi, a i onim drugima koji se ne izjašnjavaju tako, a govore srpskim jezikom. Nije u redu da se borimo za svoja prava, a uskraćujemo ih drugima", rekao je Šćekić. 

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Dada

Jezik niko ne brani, ali bi Vuciceva gerila da sa upotrebom jezika mijenja istoriju Crne Gore stampanjem knjiga na srpskom jeziku. Ima taj primjer u Rs gdje se u skolskom knjigama na srpskom velicaju najveci ratni krvoloci Mladic i Karadzic. Oni su heroji domovinskog rata pise u citankama.

Legenda

Ovo je najugroženiji narod .wSve se po njima treba posrbiy.U suvjerenoj Državi hoće strani jezik