15 °

max 23 ° / min 15 °

Ponedjeljak

28.10.

23° / 15°

Utorak

29.10.

22° / 16°

Srijeda

30.10.

23° / 14°

Četvrtak

31.10.

22° / 12°

Petak

01.11.

20° / 12°

Subota

02.11.

22° / 12°

Nedjelja

03.11.

19° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ibrahimović sa fon der Lajen: BS ostaje snažno posvećena EU reformama

Izvor: Vlada CG

Politika

Comments 0

Ibrahimović sa fon der Lajen: BS ostaje snažno posvećena EU reformama

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović prisustvovao je u svojstvu potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova sastanku premijera Milojka Spajića sa Ursulom fon der Lajen, predsjednicom Evropske komisije u vili Gorica u Podgorici.

Na sastanku je razgovarano o reformama koje Crna Gora sprovodi na putu prostupanja EU, podrške koju EK daje Vladi Crne Gore u sprovodjenju ključnih reformi te neophodnosti održavanja fokusa Vlade i Skupštine na ispinjenju evropske agende kako bi se reforme sprovodile željenom dinamikom.

"Konstatovano je da je dinamika reformi koje sprovodi Vlada Crne Gore dobra, da je Crna Gora pripremila pozicije za zatvaranje više pregovaračkih poglavlja, da je cilj da se do 2026. g. zatvore sva poglavlja a do 2028. godine uđe u EU veoma ambiciozan ali cilj koji se dobrim tempom u sprovođenju reformami i fokusiranošću na evropsku agendu može ostvariti. Ursula von der Lajen, predsjednica EK, naglasila je da EK snažno podržava Vladu Crne Gore u sprovodjenju reformi te da će Crnoj Gori pružiti svu neophodnu podršku kako bi se do kraja uskladila sa EU.

Bošnjačka stranka ostaje snažno posvećena EU reformama i biće dio svih aktivnosti u Crnoj Gori koje Crnu Goru čine državom jednakosti, vladavine prava, socijalne pravde i vode je ka punopravnom članstvu u EU", navodi se u saopštenju BS.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR