15 °

max 23 ° / min 15 °

Ponedjeljak

28.10.

23° / 15°

Utorak

29.10.

22° / 16°

Srijeda

30.10.

23° / 14°

Četvrtak

31.10.

22° / 12°

Petak

01.11.

20° / 12°

Subota

02.11.

22° / 12°

Nedjelja

03.11.

19° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bogdanović: Izjava Fon der Lajen  razotkriva stvarnu posvećenost Crne Gore evropskoj budućnosti

Izvor: Demokratska Crna Gora

Politika

Comments 11

Bogdanović: Izjava Fon der Lajen razotkriva stvarnu posvećenost Crne Gore evropskoj budućnosti

Autor: Antena M

  • Viber

 
Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen je jasno izrazila podršku Crnoj Gori i pozitivno ocijenila napredak koji je postignut, šaljući snažnu poruku svima koji su bez osnova pokušavali da predstave Vladu kao antievropsku i udaljenu od puta evropskih integracija, poručio je predsjednik Kluba poslanika Demokrata,Boris Bogdanović.

 U saopštenju navodi da njena izjava razotkriva stvarnu posvećenost Crne Gore evropskoj budućnosti i osporava glasove onih koji bi nas radije vidjeli zamrznute u prošlosti, po krojevima njihovih retrogradnih, nacionalističkih i ja, pa ja šavova.

"Današnja Vlada je pokazala jasnu viziju i odlučnost da Crnu Goru postavi na evropski put kao sljedeću članicu EU. U poslednjih 11 mjeseci postignut je ogroman napredak koji obuhvata reforme u oblasti vladavine prava, jačanja transparentnosti i ekonomske stabilnosti. Više je postignuto u ovom kratkom periodu nego tokom mandata više prethodnih vlada, čime se dokazuje nepokolebljiva evropska orijentacija i istinska posvećenost prosperitetu građana”, naveo je Bogdanović.

 Ističe da oni koji su, kako je kazao, stalno napadali reforme i optuživali Vladu za anti-evropski kurs teško mogu da ospore rezultate koji su juče priznati od strane Evropske komisije.

“Ove reforme, koje su usklađene sa evropskim standardima, potvrđuju našu posvećenost integracijama i saradnji s EU institucijama, dok borba protiv organizovanog kriminala i korupcije jača povjerenje naših građana i međunarodnih partnera. Zato su svi oni koji opanjkavaju našu zemlju pred EU i drugim zemljama dobili evropski šamar u lice iz kog se jasno da zaključiti da oni koji pokušavaju ovoj Vladi pripisati antievropski karakter ne žele Crnu Goru u EU i sve rade da je na tom putu uspore”, istakao je predsjednik Kluba poslanika Demokrata.

Kako je dodao, za sve koji bi nas zadržali u prošlosti, neka bude jasno: “Crna Gora gleda naprijed”.

“Naša ambicija za evropske integracije je jasna i uporna. Jučerašnja pohvala nije samo priznanje za prošli rad – to je potvrda da se Crna Gora kreće naprijed, i to tempom koji EU vidi i cijeni. Ovaj napredak svima nama daje podsticaj da istrajemo i nastavimo putem koji će Crnu Goru učiniti evropskom zemljom kakvu svi priželjkujemo”, zaključio je Bogdanović.

Komentari (11)

POŠALJI KOMENTAR

Razotkriva?

Razotkriva? Oće jezik napravo..! Hahahha... ovo se zove frojdovska omaska, koja zapravo RAZotkriva one koji finglgiraju reforme, a Crnu Goru bi sa utope u mutnu Maricu!

Belvedersko oko

@bljak Svaka čast. Nosač nego što. Piiiii

bljak

Lljaljov pisar pamfleta i nosač aktovke komentariše...?