15 °

max 24 ° / min 15 °

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

24° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Srijeda

25.09.

24° / 16°

Četvrtak

26.09.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mašković: ASK da provjeri zapošljavanja u Glavnom gradu u toku predizborne kampanje

Izvor: Antena M; Foto: Dragan Tomašević

Lokalni izbori 2024

Comments 0

Mašković: ASK da provjeri zapošljavanja u Glavnom gradu u toku predizborne kampanje

Izvor: Mina

Autor: Antena M

  • Viber

Evropski savez pozvao je Agenciju za sprečavanje korupcje (ASK) da provjeri zapošljavanja u Glavnom gradu u toku predizborne kampanje.

Funkcioner Evropskog saveza i odbornik Socijaldemokrata u Glavnom gradu, Miloš Mašković, rekao je da su umjesto obećane meritokratije građani Podgorice od odlazeće gradske uprave dobili samo partitokratiju.

„Koja se ogleda u zbrinjavanju partijskih kadrova i to pred vanredne lokalne izbore koji će se održati 29. septembra“, dodao je Mašković.

On smatra da je suvišno govoriti o maratonskom zapošljavanju, kako u sistemu Glavnog grada, tako i u gradskim preduzećima koja su realizovana tokom prve godine mandata Olivere Injac i njenih koalicionih partnera koji su, kako je naveo, za godinu unazadili grad.

Mašković je rekao da je od skraćenja mandata Skupštini Glavnog grada raspisano nekoliko desetina internih i javnih oglasa za zapošljavanje.

„Što je u suprotnosti sa Zakonom o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, koji jasno precizira kako i na koji način se mogu raspisivati oglasi za zapošljavanje u toku predizborne kampanje“, dodao je Mašković.

Prema njegovim riječima, jasno je da Pokret Evropa sad, zloupotrebljavajući javne resurse, pokušava da ostvari što bolji rezultat na predstojećim lokalnim izborima.

„Zato pozivam ASK da provjeri zapošljavanja u Glavnom gradu kako bi se osiguralo pošteno i transparentno vođenje predizborne kampanje“, naveo je Mašković. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR