16 °

max 20 ° / min 15 °

Četvrtak

19.09.

20° / 15°

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

24° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Srijeda

25.09.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mugoša: Podgorica zaslužuje da bude grad za primjer i zajedno ćemo to ostvariti, ES će biti okosnica buduće vlasti

Lokalni izbori 2024

Comments 1

Mugoša: Podgorica zaslužuje da bude grad za primjer i zajedno ćemo to ostvariti, ES će biti okosnica buduće vlasti

Autor: Antena M

  • Viber

Evropski savez predao je sinoć izbornoj komisiji Glavnog grada, izbornu listu za izbor odbornika/ca Glavnog grada pod nazivom „Evropski savez – Boris Mugoša (SDP, SD, LP i građani) – Podgorica za primjer“, za predstojeće lokalne izbore u Podgorici, koji će se održati 29. septembra.

Nosilac liste i kandidat za gradonačelnika Boris Mugoša kazao je da će kao i do sada kroz svoje djelovanje zagovarati dijalog, pristojnost, razum i stručnost u javnom prostoru, ističući da je to ono što u politici hronično nedostaje.

„Podgorica je moj dom. Ovdje sam rođen, ovdje sam odrastao, i ovaj grad je oblikovao veliki dio dio mog života. Moji roditelji su gradili Titograd, cijela moja porodica je privržena ovom gradu a ja sam prije parlamenta i svega što zastupam proteklih godina, imao čast da četiri godine služim kao zamjenik gradonačelnika. Nisam tada tražio svjetla kamera, ali kroz rad, rješavanje hiljada svakodnevnih problema stekao sam iskustvo koje mi je danas dragocjeno. Znam ovaj grad, znam njegove ljude i znam njegove potencijale”, istakao je Mugoša, govoreći o svojim motivima i snazi za predstojeću borbu.

Mugoša je kazao da danas Podgorica nije grad kakav zaslužuju građanke i građani.

„Nažalost, danas ne možemo reći da je Podgorica grad za primjer. Naprotiv… Naš grad je komunalno neuredniji i saobracajno neuređeniji nego ikada, a umjesto da se ponosimo glavnim gradom, sve češće osjećamo nelagodu. Iako ga volimo, naš grad nije onakav želimo, nije grad kakav zaslužujemo”, naveo je Mugoša.

Prema njegovim riječima, Podgorica na mjestima odlučivanja treba ljude koji razumiju grad, koji slušaju njegove građane i koji su spremni na promjene.

„Kroz Evropski savez želimo otvoriti vrata svim ljudima, bez obzira na ime i prezime, porijeklo, nacionalno i vjersku pripadnost. Sa svima koji vole Podgoricu, imaju dobre namjere, iskrene želje, znanje i iskustvo želimo zajedno da mijenjamo Podgoricu nabolje. Ne moramo izmišljati toplu vodu. Prošli smo svijet, imamo znanja, na kraju krajeva
primjera je više nego ikad, pa i okruženju naše države. Sjetim se Ljubljanje prije 20 godina i vidim što je postala danas. I mi možemo to postići”, rekao je Mugoša.

Mugoša je naglasio da Podgorica zaslužuje da bude grad za primjer.

„Zajedno, možemo postaviti naš grad na pravi put. Grad sporta, kulture, nauke, zelenih površina, sigurnih saobraćajnica, zadovoljne omladine, uspješne preduzetnika, najstarijih građana koji moraju imati dostojanstvene uslove za zivot. Grad na koji ćemo biti ponosni. Ovo nije samo politička borba, ovo je borba za našu Podgoricu, naš dom kojim će se sjutra ponositi i naša djeca. Podgorica zaslužuje da bude grad za primjer i zajedno ćemo to ostvariti. Duboko vjerujem da ce Evropski savez biti okosnica buduće vlasti, a kad tako bude garantujem vam da će Podgorica biti stabilan, kulturan, progresivan i prosperitetan grad”, zaključio je Mugoša u saopštenju.


 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Dragan

Realno su Savez za Primjer! Potrebno je da postave i primijene standarde za primjer i izazov drugima u : socijalno-penzionoj platformi poboljšanja prava penzionera ,umjetnika,ekološkim standardima,da preventivno reaguju na terenu da bi spriječili posledice klimatskih promjena. Jedini ČISTI !