16 °

max 20 ° / min 15 °

Četvrtak

19.09.

20° / 15°

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

24° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Srijeda

25.09.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milović: Zabjelo i Tološi da dobiju nove stadione

Izvor: X

Lokalni izbori 2024

Comments 0

Milović: Zabjelo i Tološi da dobiju nove stadione

Autor: Antena M

  • Viber

Kao gradonačelnik Podgorice, pokrenuću inicijativu za javno-privatno partnerstvo domaćih i stranih investitora sa Glavnim gradom, najavljuje kandidat za gradonačelnika Andrej Milović.

Tako će se, kaže, trajno riješiti problem nedostatka stadiona i sportskih centara u većim naseljima koja to odavno zaslužuju, poput Zabjela i Tološa.

"Iniciraću pregovore da Glavni grad Podgorica oslobodi od plaćanja komunalija parcelu na kojoj se nalazi stadion sa pratećim parcelama, a koja je u vlasništvu grada. Kroz partnerstvo sa investitorima, na lokaciji stadiona FK Zabjela i pomoćnih parcela, investitor će sagraditi stadion sa poslovno-tržišnim objektom. U sklopu stadiona biće planiran i komercijalni dio u kom bi udio imao Glavni grad Podgorica i klub", navodi Milović na mreži X.

Na ovaj način, kako dodaje, Zabjelo i Zabjelčani bi dobili perspektivu, da uz obrazovanje, imaju priliku i za sportski razvoj.

"Isti princip iskoristićemo na primjeru naselja Tološi, koje je zapostavljeno u svakom smislu, a naročito kad je razvoj sporta i kulture u pitanju. Podgorica se mora ravnomjerno i planski razvijati, bez favorizovanja određenih kvartova", ističe Milović.

Gradonačenik Podgorice, smatra Milović, mora imati aktivnu ulogu u razvoju podgoričkog sporta, kroz moderan i progresivan pristup rješavanju problema u svim sportovima na teritoriji cijele Podgorice, od prostornih kapaciteta do nesmetanog funkcionisanja klubova.

Vratimo sport Podgorici, vratimo Podgoricu građanima, poručuje Milović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR