16 °

max 20 ° / min 15 °

Četvrtak

19.09.

20° / 15°

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

24° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Srijeda

25.09.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
LP: Neko ko nije član ne može ni napustiti partiju, stvarne motive pokazaće vrijeme

Izvor: LP

Lokalni izbori 2024

Comments 0

LP: Neko ko nije član ne može ni napustiti partiju, stvarne motive pokazaće vrijeme

Autor: Antena M

  • Viber

Liberalna partija maksimalno je posvećena kampanji Evropskog saveza za izbore u Podgorici i Kotoru, kažu iz te stranke.

Zato poručuju da žele samo kratko, radi javnosti, da reaguju na, kako kažu, današnju informaciju 12 "članova" koji su "napustili" Liberalnu partiju iako zapravo nijesu ni bili punopravni članovi LP.  

- „Članova” jer potpisnici informacije o napuštanju LP nisu ispunili svoju obavezu o reevidenciji i obnovi članstva, a koju je Glavni odbor donio još na sjednici u julu prošle godine, tako da danas i nijesu članovi niti se nalaze u evidenciji reevidentiranih članova, koja je jedini pokazatelj pripadnosti partiji. 

U periodu sada već više od godinu, od prošlogodišnje Izborne konferencije nisu učetvovali u radu Predsjedništva i Glavnog odbora i nisu željeli učestvovati u kreiranju Evropskog saveza kao nove nadstranačke platforme koja traži novi pristup i u vremenu opšte dezintegracije okuplja zdrave građanske proevropske i državotvorne političke i nepolitičke strukture.

Pretpostavljamo da su taj uspjeh rukovodstva LP na čelu sa Vatroslavom Belanom i odlična reakcija građanki i građana na formiranje Evropskog saveza problematičani, ali što da radimo, mi moramo graditi dalje - navodi se u saopštenju LPCG. 

Kako poručuju, liberali moraju biti kreatori i graditelji a ne pasivni posmatrači ili destruktivci.

- Znamo, nekima to nije lako, naviklo se puno lagodnije i lakše do mandata i kasnije pozicija. U tome se krije suština „trulih kompromisa” i „zanemarivanju interesa partije”. Dodatno o pozadini ovakvog istupa na početku kampanje u Podgorici i dodatnim stvarnim motivima nećemo sada, jer će se vjerovatno samo pokazati u narednom periodu. 

Liberalna partija se u ovih godinu dana od Izborne konferencije konsolidovala u izazovnim okolnostima vanparlamentarnog života i sa partnerima iz SD, SDP i nestranačkim ličnostima formirala Evropski savez. Predate su sjajne liste u Podgorici i Kotoru i temelj smo najperspektivnije političke platforme u Crnoj Gori. 

Sve to bez zere pomoći potpisnika jutrošnjeg „napuštanja” LP, naprotiv, tako da je formalizovano samo ono što je davna realnost koja je možda morala biti konstatovana u prethodnim godinama, ali kako za odlaganje dobrih stvari u Crnoj Gori nemamo više vremena za gubljenje, neka se konstatuje sada pod novim rukovodstvom LP. Uvjereni smo, a to se pokazuje i na terenu, u svaki svoj potez i stratešku odluku, a za to imamo potvrde kroz jednoglasne odluke Glavnog odbora i u sinergiji, atmosferi i energiji koja je prisutna u Evropskom savezu. 

Zato idemo da radimo i koncentrišemo se na pobjedničku kampanju za Podgoricu za primjer i da zasja Kotor, to je trenutno najpotrebnije Crnoj Gori i njenim građanima - navode u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR