16 °

max 20 ° / min 15 °

Četvrtak

19.09.

20° / 15°

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

24° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Srijeda

25.09.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dragović: Pokretu za Podgoricu nuđeno kadriranje, Milatović neprijateljima naziva ljude koji su ga glasali

Izvor: A plus

Lokalni izbori 2024

Comments 1

Dragović: Pokretu za Podgoricu nuđeno kadriranje, Milatović neprijateljima naziva ljude koji su ga glasali

Autor: Antena M

  • Viber

Pokretu Podgorica je krajem juna nuđen novac koji bi dobili u okviru kvote Pokreta Evropa sad, a nuđeno im je i postavljanje kadrova srazmjerno snazi koju imaju, tvrdi odbornik PES-a Darko Dragović.

Dragović je u emisiji “Klub A plus” kazao da su iz PES-a u pregovore bili uključeni Vasilije Čarapić i Tihomir Dragaš, a da su se kasnije uključili on i Boris Pejović.

“Pejović mi je svjedok da je 28. juna Nađa Ljiljanić meni pružila ruku. Postigli smo tada dogovor i sporazum, sa napomenom da se sa tim sporazumom ne izlazi u javnost. Dogovori su vođeni u kabinetu Pejovića, a kadrove bi postavljali u skladu sa klasifikacijama koje imaju kandidati predviđeni za te funkcije”, rekao je Dragović, gostujući u emisiji na A plus televiziji.

Dragović je nadalje kazao da je problem nastao oko uplaćivanja novca, jer Pokret za Podgoricu ni tada, a ni sad nije registrovan kao politički subjekt.

“Jedina opcija je bila da se novac uplati na privatne račune, a oni su to odbili. Tada je dogovoreno da se ne napadamo kako bi se nastavilo rukovođenje na nivou Glavnog grada. Nakon izglasavanja Rezolucije o Jasenovcu i famoznog sastanka gdje se Milatoviću niko nije odazvao od parlamentarne većine, u medijima sam pročitao izjavu Ljiljanić da mi ne želimo dobro Podgorici i da sa nama nema dogovora”, tvrdi Dragović.

Dragović je u emisiji kazao i da je potpuno u redu da postoje različita mišljenja i politički stavovi, ali da je u pitanju lični i politički integritet.

“Ako smo već pružili ruku, a ne žele dogovor, korektno je da mi se to javi”, rekao je Dragović.

Ortodoksna laž da smo Ljiljanić nudili da bude zamjenica gradonačelnice

Dragović je u emisiji na A plus televiziji takođe kazao da je “ortodoksna laž” da je Ljiljanićevoj nuđeno da bude zamjenica gradonačelnice Podgorice.

“Ona ne zaslužuje tu funkciju”, kratko je prokomentarisao Dragović.

Rakčević bio spona između urušenih mostova PES-a i URA

Dragović je u emisiji takođe kazao da je aktuelni kandidat za gradonačelnika Luka Rakčević bio “kolika tolika spona između urušenih mostova PES-a i Građanskog pokreta URA”.

“A ti mostovi su urušeni kad je izmišljena afera Do Kvon. To su bila dva najbliža politička saveza. Ja ne smatram da nije bilo propusta i u PES-u, ali glavni dinamit rušenja mostova je bila afera Do Kvon. Izvjesno je da je ta afera izmišljena u kuhinji URA”, kazao je Dragović.

Komentarišući situaciju u Podgorici, Dragović kaže da su nekadašnji odbornici Pokreta Evropa sad, a sada članovi Pokreta za Podgoricu zajedno sa DPS-om i Građanskim pokretom URA skratili mandat Skupštini Glavnog grada.

“Naknadna je pamet odbornika Pokreta za Podgoricu koji tvrde da su odbijali funkcije. Naš zakon ne poznaje termin vraćanje mandata građanima. Postoji samo skraćenje mandata”, rekao je on.

Milatović žarko želi da upravlja Podgoricom

Osvrnuvši se na političke poteze predsjednika Jakova Milatovića, Dragović smatra da Milatović žarko želi da upravlja Glavnim gradom.

“Zaparao mi je uši njegov intervju gdje on stalno potencira treće lice množine 'oni, oni, oni'.'Oni su tražili da se ja samo slikam sa ambasadorima i potpisujem zakone'. Pa to je njegova nadležnost. Kao da se obraća nekim imaginarnim neprijateljima, bez navođenja imena i prezimena, a to je nekad isto radio i DPS i Milo Đukanović. Jedina razlika je što se Đukanović obraćao svojim političkim protivnicima i smatrao ih za neprijatelje, a Milatović se obraća ljudima koji su ga upravo doveli na tu poziciju. Ti ljudi su ga podržavali, glasali i učestovali su u revolucionarnoj kampanji za izbor predsjednika države”, zaključio je Dragović.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Di

Vrijeme je da pustite Đukanovića pri miru. Priznali vi to, ili ne, bili su to zlatni časi za CG. Đukanović nikoga ne mrzi, to je vaša taktika: mrzitelji ste, tijesno ste povezani s kriminalcima, prodali ste i uništili CG, svaki dan je nasilje u državi, a vas samo interesuju fotelje.