16 °

max 20 ° / min 15 °

Četvrtak

19.09.

20° / 15°

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

24° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Srijeda

25.09.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ljiljanić: PES mi nudio da budem zamjenica gradonačelnice Podgorice, pregovarali kao oko vreće brašna

Izvor: A plus

Lokalni izbori 2024

Comments 2

Ljiljanić: PES mi nudio da budem zamjenica gradonačelnice Podgorice, pregovarali kao oko vreće brašna

Autor: Antena M

  • Viber

Pokret Evropa sad i odbornik Darko Dragović nudili su mi da budem zamjenica gradonačelnice, što sam odbila, tvrdi odbornica Pokreta za Podgoricu Nađa Ljiljanić.

“Pregovore su vodili kao da je u pitanju vreća brašna. Žao mi je što moram da upotrijebim takvo poređenje ali to je zaista bilo tako. Ne znam ni zašto se Dragović nametao u pregovorima, kad on čak i nije iz Podgorice, nego je iz Danilovgrada”, kazala je Ljiljanić, gostujući u emisiji “Klub A plus”.

Ljiljanić takođe tvrdi da su pojedini funkcioneri bivšeg Demokratskog fronta pregovarali sa njima.

“U jednom trenutku ja nisam znala ko dolazi na pregovore i iz koje partije. Mi smo izričito odbili sve što nam se nudilo, a dok sam bila u PES-u bila sam na tapetu da branim aferu Do Kvon”, tvrdi Ljiljanić.

Ljiljanić je u emisiji takođe navela da su pregovori sa PES-on došli u pitanje kad se pojavila informacija da premijer Milojko Spajić i lider PES-a ima dvojno državljanstvo.

“On je izašao u javnost sa tvrdnjom da državljanstvo nema. Izrekao je neistinu. A mi smo dali podršku čovjeku koji je pobijedio Ivana Vukovića. Olivera Injac je pokazala veliku neodgovornost u vođenju Glavnog grada. Jednostavno, nije mogla stati na put partijskom zapošljavanju. A žao mi je što su je sakrili sada iza Saše Mujovića, koji je bio izuzetan ministar i koji je takođe sklonjen sa funkcije koju je obavljao”, rekla je Ljiljanić.

Pokret za Podgoricu biće dio vladajuće koalicije

Ljiljanić je takođe mišljenja da će Pokret za Podgoricu i koalicija “Za bolju Podgoricu”, koju je podržao predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, biti noseći faktor nakon izbora i da će biti u vladajućoj većini u Podgorici.

Upitana da li se u Podgorici očekuje budvanski scenario, Ljiljanić je odgovorila da su u pokretu svjesni odgovornosti, ali da je sada sve u rukama građana.

“To moramo svi da shvatimo. Naša koalicija nema partijska obilježja, ali smo se okupili oko iste ideje. Treba da se izdignemo iz situacije koja je na nivou Crne Gore. Jasno je da mi nismo dobili promjene nakon režima DPS-a, nego zamjene”, kazala je ona.

Ljiljanić tvrdi da su njene kolege iz pokreta odbili sve funkcije koje su im nuđene, jer nisu željeli da se na taj način nastavi funkcionisanje glavnog grada.

“Veliki broj partija je bio u Podgorici kao vladajuća većina i iste te partije su vukle svaka na svoju stranu. Zato smo vratili mandat građanima. Nismo mogli biti kupljeni funkcijama”, poručila je Ljiljanić tokom gostovanja na Aplus televiziji.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Goran

Kako ce ti ponuditi kad ti nemas fakultet? Prije da je obrnuto. Ti bi funkciju ,ali ti je nisu dali. To je kao ono kada lisica koja nije mogla dohvatiti grozdje je rekla "da je kiselo". Neškolovana , vjeciti student , e ti si mi bas primjer

MNE KO

Gosp. Ljiljanić oni će vam ponuditi ali sve je do vas . Nama je CG iznad svega .