15 °

max 24 ° / min 15 °

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

24° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Srijeda

25.09.

24° / 16°

Četvrtak

26.09.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Potvrđeno 13 lista na izborima u Podgorici, žrijebanje sjutra

Izvor: Glavni grad

Lokalni izbori 2024

Comments 0

Potvrđeno 13 lista na izborima u Podgorici, žrijebanje sjutra

Izvor: CdM

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Opštinske izborne komisije Glavnog grada Vladimir Filipović saopštio je da je za učešće na izborima u Podgorici, koji će se održati 29. septembra, učestvovati 13 lista. Sjutra će se žrijebanjem utvrditi redosljed izbornih lista na glasačkom listiću i na zbirnoj izbornoj listi na izborima za izbor odbornika u Skupštini Glavnog grad.

 OIK je potvrdio svih 13 izbornih lista koje su predate.

Za 59 mjesta u podgoričkom parlamentu nadmetaće se liste “I riječju i djelom! – dr Nermin Abdić”, Pokret Evropa sad -Demokrate “Još jače – prof.dr Saša Mujović”, “Za budućnost Podgorice – za grad svih nas”, “Evropski savez – Boris Mugoša- Podgorica za primjer”, “Vrijeme je za red – Stranka evropskog progresa – Duško Marković”, “Jakov Milatović- Za bolju Podgoricu”, Bošnjačke stranke “Podgorica svih nas”, “Dr Vuk Kadić – Pokret Naprijed – Za Podgoricu i porodicu”, “Preokret – ovako više ne može – Srđan Perić”, Podgorička lista – Andrej Milović, Crnogorska građanska akcija (CGA), „Crnogorska evropska partija – Novak Adžić“ i Pokret podstanara Podgorice „Naš grad – Naš dom“ – Nemanja Baošić.

“U skladu sa članom 49 Zakona o izboru odbornika i poslanika, Izborna komisija Glavnog grada Podgorice će u subotu 07. septembra u 11 časova u zgradi lokalnog parlamenta, u multimedijalnoj sali, žrijebanjem utvrditi redosljed izbornih lista na glasačkom listiću i na zbirnoj izbornoj listi na izborima za izbor odbornika u Skupštini Glavnog grada koji će biti održani dana 29. septembra 2024.godine. Žrijebanje će biti obavljeno u prisustvu ovlašćenih predstavnika podnosilaca izbornih lista, koji su u obavezi da dostave ovlašćenje da prisustvuju žrijebanju u ime podnosioca izborne liste i fotokopiju lične karte”, kazali su iz OIK Glavnog grada.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR