15 °

max 24 ° / min 15 °

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

24° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Srijeda

25.09.

24° / 16°

Četvrtak

26.09.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Seferović: Evropski savez će se zalagati za osnivanje Televizije Kotor

Izvor: Evropski savez

Lokalni izbori 2024

Comments 1

Seferović: Evropski savez će se zalagati za osnivanje Televizije Kotor

Autor: Antena M

  • Viber

Evropski savez će se zalagati da Kotor kao jedan od najstarijih gradova u svijetu ne bude poslednji u Crnoj Gori, koji će osnovati lokalnu televiziju, koja bi igrala bitnu ulogu u promociji, informisanju, obrazovanju i povezivanju Kotorana, poručila je Sonja Seferović, kandidatkinja na listi "Evropski savez (SD, SDP, LP i građani) – Zasjat’ će Kotor".

„Svi gospodari grada Kotora od nastanka do danas ostavili su prepoznatljive tragove koji doprinose njegovom kulturnom i materijalnom bogatstvu. Pečat prošlosti i danas je vidljiv, zato i jeste jedna od najatraktivnijih turističkih destinacja. Televizija Kotor emitovanjem emisija i dokumentaraca o kulturi, istoriji, arhitekturi i tradiciji promovisala bi grad kao turističku destinaciju i doprinijela privlačenju posjetioca koji će duže boraviti u Kotoru”, rekla je Seferović.

Ona je istakla da bi televizija Kotor služila kao glavni izvor informacija o svim događajima u gradu, servisnim informacijama, saobraćaju, vremenskoj prognozi, prenosila bi sjednice Skupštine opštine Kotor, javne rasprave i važna pitanja lokalne politike.

„Preko platforme za diskusije uključili bismo građane Kotora da se više angažuju u pitanjima bitna za grad, zaštiti životne sredine, upravljanje otpadom i očuvanje kulturne baštine. Poseban akcenat na Televiziji Kotor bio bi na obrazovnim emisijama koje se bave naučnim istraživanjima, temama kao što su zdravlje, bezbjednost, socijalna pitanja”, navela je Seferović.

Prema njenim riječima podrška lokalnom ekonomskom razvoju bi se ostvarila emitovanjem lokalnih reklama i priloga o malim i srednjim
preduzećima. Reklame i prilozi bi pomogli preduzetnicima da dođu do većeg publiciteta, što bi podstaklo razvoj turizma, ugostiteljstva, poljoprivrede i zanatstva.

„Jačanje kulturne scene grada ostvarila bi prostorom za promociju lokalnih umjetnika, kulturnih manifestacija i koncerata”, kazala je Seferović.

Kako je istakla, Televizija Kotor bi značajno doprinijela kvalitetu života u Kotoru, povezivanju svih njenih građana, jačanju osjećaja zajedništva i pripadnosti.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Orwel

Nešto mi se ne čini da ćete obećanjem o osnivanju televizije Kotor pridobiti glasače koji su spremni za 50 eura da promijene naciju i kompletan identitet.