18 °

max 20 ° / min 15 °

Četvrtak

19.09.

20° / 15°

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

24° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Srijeda

25.09.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS Gusinje: Nove zloupotrebe lokalnih preduzeća od strane Bošnjačke stranke, obmana građana neće proći

Lokalni izbori 2024

Comments 0

DPS Gusinje: Nove zloupotrebe lokalnih preduzeća od strane Bošnjačke stranke, obmana građana neće proći

Autor: Antena M

  • Viber

"Jasno je da se u Gusinju politička propaganda sve više širi preko zvaničnih kanala, a posljednji primjer zloupotrebe resursa građana dolazi sa Instagram naloga Komunalnog preduzeća. Iako bi društvene mreže ovog preduzeća trebalo da služe za informisanje građana o komunalnim uslugama i poboljšanju istih, na profilu se našla neprimjerena politička poruka. U video zapisu radnika kako obavljaju svakodnevne aktivnosti, u opisu je stajao slogan: "Samo napred Srcem". Štaviše, profili su zatvoreni za komentare, čime se dodatno sprječavaju građani da iskažu svoje mišljenje", saoopšteno je iz Opštinskog odbora DPS Gusinje.

U saopštenju navode da ovaj slogan nije slučajan, te da predstavlja varijaciju slogana koalicije BS-SD-SDP "Srcem za Gusinje", koja je aktivna u predizbornoj kampanji.

"Zloupotreba službenih naloga, finansiranih novcem građana, u partijske svrhe je očigledna i ponižava inteligenciju stanovništva. Dok Komunalno preduzeće koristi društvene mreže za političku promociju, stvarni problemi, poput skoro tromjesečne nestašice vode, ostaju zanemareni", navode iz Opštinskog odbora DPS-a Gusinje.

Pojašnjavaju da građani trpe svakodnevne restrikcije, a neki nemaju pristup vodi od 9 do 20 časova.

"Takođe, postavlja se pitanje da li su smanjeni prečnici cijevi, jer se čini da su na kraju instalirane manje cijevi, što je nedopustivo i dodatno pogoršava situaciju. Umjesto da se bavi rješavanjem ovih ključnih problema, preduzeće postaje alat za političku manipulaciju vladajuće većine. Ova praksa je neprihvatljiva i zahtijeva hitnu reakciju nadležnih organa kako bi se zaustavila dalja politizacija javnih resursa, te vratila pažnja na osnovne potrebe građana, poput stabilnog snabdijevanja vodom", navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR