14 °

max 24 ° / min 14 °

Petak

20.09.

24° / 14°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

24° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Srijeda

25.09.

24° / 16°

Četvrtak

26.09.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Abdić: Besplatnim javnim prevozom i nabavkom 40 novih autobusa riješićemo pitanje saobraćajnih gužvi

Lokalni izbori 2024

Comments 2

Abdić: Besplatnim javnim prevozom i nabavkom 40 novih autobusa riješićemo pitanje saobraćajnih gužvi

Autor: Antena M

  • Viber

Jedan od ključnih problema sa kojima će se uprava Glavnog grada suočiti nakon preuzimanja vlasti 29. septembra je pitanje saobraćajnih gužvi koje, gotovo iz mjeseca u mjesec, sve više opterećuje redovno funkcionisanje i kvalitet života građana Podgorice, ocjenjuje Nermin Abdić, nosilac liste “I riječju i djelom!”

"Pokazali smo u prethodnom periodu da smo spremni da se suočimo sa ovim problemom, kako kroz nabavku novih vozila za potrebe obavljanja gradskog prevoza, tako i kroz unapređenje kompletne saobraćajne infrastrukture. Vrijeme je da se ovaj problem sada riješi trajno i to na način što ćemo obezbijediti besplatan gradski prevoz za sve građane Podgorice i na taj način direktno uticati na mijenjanje navika naših sugrađana i aktivnije korišćenje gradskog prevoza", kaže Abdić.

Nabaviće, najavljuje, novih 40 autobusa, pa će gradsko preduzeće koje obavlja linijski prevoz sa 80 novih vozila biti jedno od najsavremenijih u regionu. Istovremeno, veći broj vozila omogućiće učestalije polaske sa svih gradskih stanica na pet do sedam minuta, poručuje Abdić.

"Kako bismo prevoz učinili što pouzdanijim i pristupačnijim, nastavićemo započeti rad na unapređenju infrastrukture kroz obnovu autobuskih stajališta i pratećih info led tabli.

Pokazali smo da iza nas ne stoje samo riječi, već i djela, nakon 29. septembra nastavljamo da vodimo Podgoricu putem razvoja i prosperiteta", navodi Abdić.

I riječju i djelom, zaključuje se u saopštenju.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

BeLveder

Veliki broj gimnazijalaca živi u dijelu grada kod SUPER VOLI-ja u zgradama gdje je nekad bila fabrika Radoje Dakić, a nema direktnu autobusku liniju do Gimnazije Slobodan Škerović. Sramota.

partizan

Nastavite bulevar Vlada Cetkovica do “siti kvarta”, da se rastereti ulica Baku…