15 °

max 24 ° / min 15 °

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

24° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Srijeda

25.09.

24° / 16°

Četvrtak

26.09.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Murić: U školu i na izbore, uz dezinformacije

Lokalni izbori 2024

Comments 0

Murić: U školu i na izbore, uz dezinformacije

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Darvin Murić, glavni i odgovorni urednik portala Raskrinkavanje.me

Jesen je i vrijeme je za izlazak na birališta, ponekome i za polazak u školu, a svi znamo šta to znači - najezdu dezinformacija, neprovjerenih informacija i fotografija đaka prvaka koji se nevoljno smiju ispred škole. 

Postalo je isuviše simptomatično – čim se približe izbori iz partijskih i botovskih fioka se vade lažna i (u najmanju ruku) sumnjiva istraživanja javnog mnjenja. Recept je dobro poznat, otkucaju se procenti po želji, na dno se upiše ime istraživačke agencije, isto po želji, i kreće dijeljenje po mrežama i medijima. Apsolutno je, onima koji to dijele, nebitno što istraživači uredno i redovno demantuju da su to njihova istraživanja i to se brojke vrlo često ne poklapaju, taj trend opstaje jer je praktično – džabe, ništa ne košta nalupati cifre na bijeli papir i tvrditi da je u pitanju ekskluziva. 

Nije puno drugačije ni kada su u pitanju imena na izbornim listama. Licitira se kao u prelaznom roku u fudbalu, pa tako botovske mreže i njima prijateljski portali objave da je Miloš Konatar najavio da će Nebojša Šofranac biti na listi URA. I to prije emitovanja podkasta u kojem su oni razgovarali o svemu osim o izborima. Naravno, sve uz poveću dozu nacionalizma i govora mržnje. 

A nacionalizam i izbori idu u paketu. Još kad se poklopi tajming za rezultate popisa i predizbornu kampanju. 

Najlakše je onlajn i oflajn aktivistima, da ne kažemo botovima, da u predizbornu priču uvale proizvoljne procente nacija i naroda. Od Rakovića koji ima ekskluzivu koja govori jedno, do tviteraša pod lažnim imenima koji imaju ekskluzivu koja govori drugo, a MONSTAT, opet, kaže da je ekskluziva njihova i da brojke samo oni znaju. 

A kakva bi to predizborna kampanja bila da u njoj nema govora mržnje? „Izvjesni“ autor kojeg Borba uredno i redovno objavljuje kazuje nam da je „Nermin ipak Nermin“ i da mora biti svjestan da Podgorica nije njegova pa neka je po 1000 puta DPSovac. 

Ako pogledamo sa vedrije strane, zbog toga što je „Nermin ipak Nermin“, uočili smo i rijetku pojavu, izvinjenje medija građanima, pa neka kažu da izbori u Crnoj Gori nisu sve demokratičniji.

Ipak, nije jesen samo za izbore, mora se malo i o školi pričati. Naročito o epidemiji morbila i niskom procentu vakcinisane djece jer učesnike svih prethodnih jesenjih izbora ne zanima što im građane non stop lažu da vakcina izaziva autizam pa sada, umjesto da spriječe širenje neistina, moraju malo da priprijete da bez vakcine nema škole. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR