15 °

max 24 ° / min 15 °

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

24° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Srijeda

25.09.

24° / 16°

Četvrtak

26.09.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
GI 21. maj: Partije će se na predstojećim lokalnim izborima zasluženo suočiti sa upitnim odzivom birača

Lokalni izbori 2024

Comments 2

GI 21. maj: Partije će se na predstojećim lokalnim izborima zasluženo suočiti sa upitnim odzivom birača

Autor: Antena M

  • Viber

Parlamentarne stranke su odavno politiku svele na privatni i grupni interes, lažni patriotizam, spoljnopolitičke obmane, vazalne statuse i ideološku prazninu, saopštili su iz Građanske inicijative (GI) “21. maj”.

Zato, kako navode, i ne čudi što takve partije pobuđuju prezir i averziju u široj javnosti i što njihove politike grčevito brane samo oni koji su motivisani ličnim interesima, klijentelističkim očekivanjima ili minulim namještenjima.

“To je i razlog što će se partije na predstojećim lokalnim izborima zasluženo suočiti sa upitnim odzivom birača. Uostalom, kada bi smo se usput osvrnuli na političke stranke, imajući u vidu njihova notorna svojstva, mogli bi smo ih ovlaš smjestiti u tri grupe. Prva grupa bile bi partije koje simbolišu vazalnu, korupcionašku, okamenjenu ili etno-monopolističku politiku poput NSD-a, DNP-a i DPS-a”, kazali su u saopštenju.

Prema njihovim riječima, “druga grupa bile bi partije koje simbolišu prevrtljivu, podmuklu, vašarsku ili sinekurističku politiku poput Demokrata, URE, SNP-a i niza etničkih stranaka”.

“Treća grupa bile bi partije koje su poznate po kalkulantskoj, kompromiserskoj ili oportunističkoj politici poput PES-a, SD-a, SDP-a, LP-a. Očigledno je da je crnogorski parlamentarizam postao utočište za partije čije su ideologije, programi i poruke odavno izgubili integritet i završili u lavirintu opsjena, rutinskih prevara i političkih magli”, zaključuju u saopštenju.

 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Bokelj

Pravite se pametni .Doprinosite haosu u domovini.Sram vas bilo.

roki

Kao i obicno -sraman tekst . Izdjite na izbore pa se suocite sa glasacoma. Ili pozovite na neku akciju. Dajte ideju objedinjavanja suverenista. Ovo sto radite je katastrofa.