15 °

max 24 ° / min 15 °

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

24° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Srijeda

25.09.

24° / 16°

Četvrtak

26.09.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dapčević: Zdravlje na prvom mjestu, gradska bolnica na prvom mjestu

Izvor: CGA

Lokalni izbori 2024

Comments 0

Dapčević: Zdravlje na prvom mjestu, gradska bolnica na prvom mjestu

Autor: Antena M

  • Viber

Povodom sve prisutnijih problema u zdravstvenom sistemu Podgorice izražavam svoje najdublje nezadovoljstvo kao ljekar, poručila je kandidatkinja liste Crnogorske građanske akcije na lokalnim izborima u Podgorici, Milena Dapčević.

“Prenatrpanost i čekanje u redovima za dobijanje zdravstvene njege Podgoričanki i Podgoričana postali su svakodnevica. Dok se suočavamo sa sve većim brojem pacijenata, koji zahtijevaju medicinsku pomoć, jasno je da je izgradnja Gradske bolnice u Podgorici postala prijeka potreba”, kazala je Dapčević.

Ona je napomenula da je Klinički centar izgrađen prije 50 godina i tada je radio kao Gradska bolnica, dodajući da je davne 1974. godine, u Podgorici živjelo nešto više od 80 hiljada građana, a danas u njoj živi tri puta više. Preko 250 hiljada stanovnika.

“Klinički centar danas, pored svoje primarne namjene, a to je tercijarna zdravstvena ustanova za Crnu Goru, pokriva i oblast zdravstvene njege i kao Gradska bolnica. Imajući u vidu da je od otvaranja Kliničkog centra broj stanovnika Podgorice porastao za oko 170 hiljada, neophodno je rasteretiti Klinički centar i izgraditi Gradsku bolnicu. Hitno!”, istakla je kandidatkinja liste Crnogorske građanske akcije.

Kako je dodala, preopterećenost, dugi redovi i nedostatak resursa postali su svakodnevica. Decentralizacija zdravstvenog sistema, kako je naglasila, vodi do poboljšanja zdravstvene usluge i na sekundarnom i na tercijarnom nivou.

“Gradska bolnica je prioritet svih prioriteta! Građani Podgorice zaslužuju bolju i efikasniju zdravstvenu uslugu. Izgradnja Gradske bolnice nije samo pitanje infrastrukture, već i pitanje ljudskih prava. S obzirom na sve veću potrebu za kvalitetnom zdravstvenom zaštitom, ne može se više čekati. U ime svih onih koji su se suočili sa problemima zbog nedostatka adekvatne medicinske pomoći, zahtijevamo da se hitno preduzmu koraci ka realizaciji ovog vitalnog projekta”, kazala je Dapčević.

Ona je dodala da “ovo nije politička inicijativa, ovo je hitna potreba svih nas”.

“Zajedno, moramo da se borimo za zdravlje naše porodice i zajednice. Izgradnja Gradske bolnice u Podgorici nije opcija, već obaveza koju moramo ispuniti!”, zaključila je Dapčević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR