16 °

max 20 ° / min 15 °

Četvrtak

19.09.

20° / 15°

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

24° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Srijeda

25.09.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marko Ćupić: Revitalizacija Trga Božane Vučinić – ključni korak za moderniju i funkcionalniju Podgoricu

Lokalni izbori 2024

Comments 1

Marko Ćupić: Revitalizacija Trga Božane Vučinić – ključni korak za moderniju i funkcionalniju Podgoricu

Autor: Antena M

  • Viber

Kandidat za odbornika na predstojećim izborima u Podgorici, Marko Ćupić, najavio je početak realizacije značajnog projekta uređenja Trga Božane Vučinić, jednog od najzapuštenijih javnih prostora u gradu. Ovaj projekat, kako ističe Ćupić, predstavlja ključni korak ka modernizaciji i unapređenju infrastrukture glavnog grada.

"Trg Božane Vučinić, uprkos svojoj izuzetnoj lokaciji i povezanosti sa centrom grada, već decenijama služi kao improvizovani parking i nalazi se u veoma lošem stanju. Naš cilj je da ovaj prostor transformišemo u reprezentativnu pješačku zonu koja će biti centar kulturnih i društvenih aktivnosti", poručio je Ćupić.

Projekat obuhvata izgradnju podzemne garaže sa 349 parking mjesta, koja će rasteretiti saobraćaj u ovom dijelu grada, kao i stvaranje modernog javnog prostora na površini od 10.650 m². Pored parking prostora, kako je naveo, planirane su kancelarijske i javne površine, dok će nadzemni deo trga biti pješačka zona, idealna za kulturne manifestacije i okupljanja građana.

"Gradnja će biti realizovana u dvije faze, kako bismo omogućili brži početak radova. Procijenjena vrijednost projekta je 6 miliona eura, a radovi će trajati 26 mjeseci. Sa zadovoljstvom mogu da najavim da ćemo, nakon pozitivne revizije glavnog projekta, radove započeti već krajem ove godine", rekao je Ćupić.

Kao kandidat za odbornika, Ćupić je naglasio da ovaj projekat predstavlja samo jedan od koraka u njegovom planu za bolju i funkcionalniju Podgoricu.

"Ovo nije samo projekat parkiranja ili izgradnje – ovo je vizija modernije Podgorice, grada koji brine o svojim građanima i njihovim potrebama, grada koji raste i razvija se na održivim osnovama", dodao je.

Ćupić je zaključio da će revitalizacija Trga Božane Vučinić značajno doprinijeti boljem kvalitetu života građana Podgorice, ali i unaprijediti imidž grada kao centra kulturnih i društvenih dešavanja.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

DrzavnikCG

ovo je plan i program DPSa od prije 10 godina ahahaha