22 °

max 22 ° / min 16 °

Srijeda

18.09.

22° / 16°

Četvrtak

19.09.

21° / 15°

Petak

20.09.

23° / 14°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

23° / 14°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 15°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Banićević: Okrenućemo se razvoju Risna da bismo zaustavili iseljavanje mladih

Lokalni izbori 2024

Comments 0

Banićević: Okrenućemo se razvoju Risna da bismo zaustavili iseljavanje mladih

Autor: Antena M

  • Viber

Risan posjeduje brojne potencijale koje Evropski savez namjerava da valorizuje, jer je potrebno poboljšati uslove života za stanovnike ovog mjesta da bi se što hitnije zaustavilo iseljavanje mladih, poručio je kandidat na listi "Evropski savez (SD, SDP, LP i građani) – Zasjat’ će Kotor", Radovan Banićević.

„U Risnu je zadnjih 20-ak godina prisutno naglo iseljavanje uglavnom mlađih osoba i mislim da je prioritet to zaustaviti, jer ako nema
stanovnika u mjestu sve drugo gubi smisao. S obzirom na to da u mjestu postoje značajne zdravstvene ustanove smatram da bi bilo korisno otvaranje srednje medicinske škole, za koju ćemo pokrenuti inicijativu”, kazao je Banićević, saopšteno je iz ES.

Banićević se osvrnuo i na lokalitete koji mogu biti od turističkog i kulturnog značaja.

„Brdo Gradina na kome je boravila kraljica Teuta moglo bi biti veoma interesantno kako za potencijalne turiste, tako i za građane iz
okruženja. Na samom njegovom vrhu nalazi se značajan prostor koji bi se mogao valorizovati, a sa koga se pruža fantastičan pogled na zaliv. 

Takođe, u Risnu postoji i luka čiji prostor treba da se iskoristi kao marina za jahte i javni parking, od čije naplate bi sredstva išla za
završetak gradnje doma kulture, a zatim se usmjeravala na druge razvojne projekte mjesta. Da bi Risan živnuo i što više dobio na popularnosti to bi mogao biti idealan prostor i za održavanje zabavno-kulturnih događaja”, naveo je Banićević.

Banićević dodaje da je neophodno urediti centar i na tom mjestu napraviti pješačku zonu.

Takođe, ukazao je i na neophodnost rješavanja loše saobraćajne povezanosti Risna sa susjednim mjestima, saobraćajnih gužvi, završetka objekta stare škole, ali i unapređivanja saobraćajne i druge infrastrukture. Za sve navedeno, kako je istakao, Evropski savez ima rješenja.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR