22 °

max 22 ° / min 16 °

Srijeda

18.09.

22° / 16°

Četvrtak

19.09.

21° / 15°

Petak

20.09.

23° / 14°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

23° / 14°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 15°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mugoša: Kao stub buduće vlasti uvećaćemo pet puta izdvajanja za poljoprivredu

Lokalni izbori 2024

Comments 0

Mugoša: Kao stub buduće vlasti uvećaćemo pet puta izdvajanja za poljoprivredu

Autor: Antena M

  • Viber

Prethodna vlast značajno je podigla cijene usluga i na taj način opteretila poslovanje ljudi koji rade na pijaci na Gintašu i svih
poljoprivrednika, kazao je tokom posjete Gintašu kandidat za odbornika na listi „Evropski savez – Boris Mugoša (SDP, SD, LP i građani) – Podgorica za primjer“, Budimir Mugoša.

Evropski savez, prema riječima Mugoše, će povećati budžet glavnog grada za razvoj poljoprivrede i, kako je kazao, sramnih prethodnih 0,2 odsto budžeta od svega 250 hiljada eura da povećamo na jedan odsto, što će biti milion i 300 hiljada eura, saopšteno je iz ES.

„Vi znate da je 2021. godine subvencija za proizvedeno mlijeko u Podgorici bila 10 centi, a ova vlast je spustila na 8 centi. U narednom periodu mi ćemo subvencije za mlijeko povećati na 12 centi, jer proizvodnja mlijeka u glavnom gradu je značajna, a podrška Glavnog grada minimalna“, istakao je Mugoša.

Poručio je i da će uraditi sve da uslovi na pijacama budu što bolji, kako bismo imali kvalitetnu i zdravstveno bezbjednu hranu.

„Sad je aktuelna priča o Q groznici, da li mislite da se zdrava, kvalitetna i bezbjedna hrana može proizvesti u uslovima koji nijesu
adekvatni. U narednom periodu, kada budemo dio vlasti, učinićemo sve da poljoprivrednicima bude što bolje i da uslovi prodaje budu što humaniji“, poručio je Mugoša.

Kandidat za gradonačelnika i nosilac liste „Evropski savez – Boris Mugoša (SDP, SD, LP i građani) – Podgorica za primjer“, Boris Mugoša sa kandidatkinjama i kandidatima sa liste obišao je pijacu na Gintašu, gdje su sa građanima razgovarali o planovima za razvoj poljoprivrede nakon što Evropski savez bude okosnica buduće vlasti i o mnogim drugim izazovima s kojima se suočavaju građani u ovom dijelu Podgorice.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR