18 °

max 20 ° / min 15 °

Četvrtak

19.09.

20° / 15°

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

24° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Srijeda

25.09.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ðeković: Riješićemo saobraćajni haos u Podgorici

Lokalni izbori 2024

Comments 0

Ðeković: Riješićemo saobraćajni haos u Podgorici

Autor: Antena M

  • Viber

U Podgorici se mora obezbijediti bolja protočnost saobraćaja. Problem saobraćaja u glavnom gradu je slojevit i mora se rješavati simultano različitim aktivnostima. Izgradnjom nove saobraćajne infrastrukture neophodno je bolje povezati sve dijelove grada, piše u saopštenju Podgoričke liste i kandidata za odbornika, Dragutina Ðekovića.

"Nedopustivo je da Stari Aerodrom sa preko 30 000 stanovnika bude povezan sa ostatkom grada sa samo dvije saobraćajnice. Izgradnjom nadvožnjaka i spajanjem ulica Zmaj Jovine i Bulevara Save Kovačevića, Stari Aerodrom će zaista postati dio šireg centra Podgorice", navodi Đeković.

Kako navodi, umjesto postojeće Ulice Vojislavljevića, potrebno je hitno izgraditi modernu saobraćajnicu bulevarskog tipa sa adekvatnim pješačkim i biciklističkim stazama.

"Takođe, da bi se otklonilo usko grlo, nužno je napraviti most blizanac preko Morače, a umjesto sadašnjeg privremenog kružnog toka uraditi pravilan, stalni, koji će sve rasteretiti i omogućiti bolji protok saobraćaja. Svakako da gužvama u gradu doprinosi i tranzitni saobraćaj, zato svaka glavna pristupna saobraćanica Podgorici mora biti bulevarskog tipa. Podgorici je neophodna Zapadna zaobilaznica kojom bi se Komanski most spojio sa saobraćajnicom u Donjoj Gorici i dalje sa jugozapadnom zaobilaznicom sa Petrovačkim putem", piše u saopštenju.

Ističe da je u njihovom planu i sprovođenje digitalizacije upravljanja saobraćajem, kako bi pametnim semaforima rasterećivali najopterećenije saobraćajnice u gradu.

"Izgradnjom mreže podzemnih garaža i parkinga ispod gradskih trgova i prostora u kvartovima između zgrada riješićemo pitanje saobraćaja u mirovanju. Kako građani ne bi konstatno bili prinuđeni da koriste svoja vozila, potrebno im je pružiti kvalitetnu alternativu u modernom gradskom saobraćaju".

Đeković ističe da je postojeći saobraćaj nužno poboljšati, povećati broj linija i frekvencije saobraćanja.

"Stimulisaćemo građane na sve načine, kako bi počeli masovnije koristiti javni saobraćaj, a prekršaji u saobraćaju biće striktno i konzistentno kažnjavani. Pješacima se mora konačno posvetiti zaslužena pažnja, zato je potrebno urediti sve trotoare kako bi bolje i bezbjednije povezali pješačke staze. Moramo vratiti saobraćajnu kulturu Podgorici", zaključio je Đeković.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR