18 °

max 20 ° / min 15 °

Četvrtak

19.09.

20° / 15°

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

24° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Srijeda

25.09.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Muratović: Forum žena BS ponosi se brojem žena na  listi „Podgorica svih nas – Bošnjačka stranka – mr Ervin Ibrahimović

Izvor: BS

Lokalni izbori 2024

Comments 1

Muratović: Forum žena BS ponosi se brojem žena na listi „Podgorica svih nas – Bošnjačka stranka – mr Ervin Ibrahimović

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednica Foruma žena BS Sabina Muratović, kazala je da se ponosi brojem žena na  listi „Podgorica svih nas – Bošnjačka stranka – mr Ervin Ibrahimović“ i pozvala građane da 29. septembra podrže listu Bošnjačke stranke.

„Sa zadovoljstvom mogu istaći da je na lokalnim izborima u Pogorici, Bošnjačka stranka jedna od rijetkih partija koja je imala hrabrosti da nastupi samostalno, da se ne krije iza koalicija i da sama formira tim koji će činiti kandidatkinje i kandidati za odbornice i odbornike. Ponosna sam na put kojim se kreće naša stranka, na hrabrost koju iskazujemo pri donošenju svih odluka i na, slobodno mogu reći, „evolucione procese“ kroz koje stranka prolazi.

Upravo rezultat tih evolucionih procesa je velika zastupljenost žena na listi „Podgorica svih nas – Bošnjačka stranka – mr Ervin Ibrahimović“, sa kojim se ne može pohvaliti mnogo drugih stranaka. To je još jedan u nizu razloga da nam građanke i građani daju svoje povjerenje na ovim izborima“, istakla je Muratović.

Ona je dodala i da učešćem na ovim izborima Bošnjačka stranka želi postići više ciljeva.

"Prije svega ravnomjeran razvoj svih djelova Podgorice, unaprjeđenje komunalne infrastrukture, efikasnije i brže pružanje usluga građanima, transparentnost i dostupnost svih potrebnih informacija građankama i građanima, kao i mnoge druge ciljeve vezane za razvoj Glavnog grada".

Predsjednica Foruma žena je kazala i da Bošnjačka stranka svojim učešćem na ovim izborima vodi dvije posebne borbe na nivou Glavnog grada.

"To su – jednako učešće i zastupljenost predstavnika bošnjačkog naroda u upravi i Skupštini Glavnog grada i jednako učešće i zastupljenost žena u upravi i Skupštini Glavnog grada".

Muratović je naglasila i da Bošnjačka stranka želi da ispravi nepravdu koja je odavno prisutna u Podgorici i koja se, kako je kazala, ogleda u tome da u jednom izuzetno dugom vremenskom periodu, na pozicijama predsjednika i potpredsjednika grada nije se nalazio niko iz redova manje brojnih naroda.

"A o tome se vodilo računa sve do uvođenja višestranačja u Crnoj Gori, a na ostalim pozicijama odlučivanja bili smo zastupljeni na nivou statističke greške. Takođe, želim naglasiti da i u periodu kada se vodilo računa o tome da predstavnici manje brojnih naroda treba da budu na odgovornim pozicijama, žene iz redova manje brojnih naroda nisu dobijale tu šansu. Ne želimo više da na takav stav pristajemo. Zato pozivam građanke i građane Podgorice da daju svoj glas listi „Podgorica svih nas – Bošnjačka stranka – mr Ervin Ibrahimović", da svi zajedno pobijedimo u borbi za nacionalnu i rodnu ravnopravnost u Podgorici.

Da Podgorica bude evropski grad, grad sa perspektivom za svaku njenu građanku i građanina, za svu našu djecu, 29.09.2024. godine zaokružite broj 13!“, zaključila je predsjednica Foruma žena Bošnjačke stranke Sabina Muratović.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

td

Mozete vi mozda preci i cenzus i mozda dobiti funkcije.Ali,izgubili ste ono sto ce vam biti tesko povratiti.Ako vam je stalo vise do toga?.