18 °

max 20 ° / min 15 °

Četvrtak

19.09.

20° / 15°

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

24° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Srijeda

25.09.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Abdić: Efikasno i pod povoljnijim uslovima legalizovaćemo sve objekte koji nijesu u zaštićenim zonama i na infrastrukturnim koridorima

Izvor: DPS

Lokalni izbori 2024

Comments 2

Abdić: Efikasno i pod povoljnijim uslovima legalizovaćemo sve objekte koji nijesu u zaštićenim zonama i na infrastrukturnim koridorima

Autor: Antena M

  • Viber

Izbornim programom liste "I riječju i djelom!" – dr Nermin Abdić predviđeno je rješavanje problema legalizacije bespravno izgrađenih objekata na teritoriji Podgorice.

"Svjesni smo da je problem nelegalnih objekata egzistencijalno pitanje više desetina hiljada stanovnika našeg grada. Zbog toga smo spremni da se uhvatimo u koštac sa ovim izazovom i da ga riješimo u realnom roku i na zadovoljstvo naših sugrađana. Nerealno je dugačak proces legalizacije, a nesrazmjerno mali broj građana koji su taj proces doveli do kraja.

Nakon 29. septembra nova gradska uprava će uz, nadamo se, uspješnu saradnju sa Vladom Crne Gore omogućiti svim građanima da legalizuju svoj objekat", navodi Abdić. 

Kako pojašanjava, kroz izmjene Zakona o legalizaciji objekata insistiraće na tome da legalizacija ne zavisi od važećih planskih dokumenata, odnosno da se legalizuju svi objekti koji nijesu u zaštićenim zonama i na infrastrukturnim koridorima.

"Za one stanovnike našeg grada koji su izgradnju objekta započeli nakon orto-foto snimanja iniciraćemo da mogu legalizovati svoj objekat uz nešto uvećanu cijenu naknade za legalizaciju. Povećaćemo popust za objekte osnovnog stanovanja i, ono što je ključno, svim ovim poslovima na nivou grada baviće se Agencija za legalizaciju čije je formiranje u planu. Na ovaj način, građanima ćemo umanjiti troškove naknade i obrade zahtjeva, i vrijeme koje je potrebno za obradu zahtjeva ćemo značajno umanjiti", kaže Abdić. 

 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Javor

Bojim se da je i previše obećanja...

simiklser

pametno... revizijaplanova mi kao starosjedioci grada ne mozemo da radimo a kad se proda plac nice zgrada ....legalno