26 °

max 26 ° / min 14 °

Nedjelja

22.09.

26° / 14°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 15°

Utorak

24.09.

22° / 16°

Srijeda

25.09.

22° / 17°

Četvrtak

26.09.

24° / 15°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ceković: Izgradnja istočne tribine stadiona Pod Goricom i rješavanje parking problema u centru – ključne investicije za budućnost Podgorice

Lokalni izbori 2024

Comments 3

Ceković: Izgradnja istočne tribine stadiona Pod Goricom i rješavanje parking problema u centru – ključne investicije za budućnost Podgorice

Autor: Antena M

  • Viber

Kandidat za odbornika na predstojećim izborima u Podgorici, Dušan Ceković, najavio je početak izgradnje istočne tribine stadiona Pod Goricom i rješavanje, kako je kazao, gorućeg pitanja parkinga u centru grada kao dva ključna projekta koja će unaprijediti sportske, kulturne i infrastrukturne kapacitete glavnog grada.

„Ovo su projekti koji su u potpunosti spremni i za koje skoro da nema neriješenih imovinsko-pravnih pitanja. Već početkom naredne godine, krenućemo sa izgradnjom istočne tribine stadiona Pod Goricom, u dvije faze – podzemna garaža i sama tribina. Podgorica zaslužuje moderan stadion koji će služiti ne samo za sportske događaje, već i kao multifunkcionalni prostor koji će unaprijediti kvalitet života naših građana“, izjavio je Ceković.

On je istakao da će nova istočna tribina, kapaciteta 6.100 mjesta, značajno unaprijediti infrastrukturu stadiona, a da će dodatni sadržaji – poput poslovnih prostora, konferencijskih sala, magacina i press prostora na površini od 5.194 m² – donijeti finansijske koristi gradu i pomoći u pokrivanju troškova održavanja stadiona.

„Nakon rekonstrukcije dotrajalog terena 2014. godine, sada ćemo stadion Pod Goricom zaokružiti kao najsavremeniji sportski objekat u Crnoj Gori. Ova investicija dolazi u pravo vrijeme, uoči stogodišnjice FK Budućnost, i donosi nam ne samo sportske benefite, već i nove poslovne mogućnosti za grad“, dodao je Ceković.

Pored toga, Ceković je naglasio važnost izgradnje podzemne garaže ispod istočne tribine, koja će raspolagati sa 466 parking mjesta, čime će se riješiti hronični problem nedostatka parking prostora u centru Podgorice. Ova garaža, zajedno sa budućim parkingom ispod trga Božene Vučinić, obezbijediće potrebne kapacitete za planirano zatvaranje centra grada za saobraćaj.

„Parking ispod istočne tribine koristiće se i van sportskih događaja, čime ćemo dugoročno riješiti problem parkinga u centralnoj zoni grada. Ovo je konkretan korak ka modernizaciji saobraćaja i kreiranju pješačkih zona u centru Podgorice, što je ključni dio naše vizije razvoja grada“, poručio je Ceković.
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Nency

Na ovoj listi se ne zna ko je glavni,ili zna?!!!vučko,abaz,jakov...braća u Beogradu..nebi to moglo đžabe kod vučka...ulog je Crna Gora!Ne vjerujte Luki!

čitalac

Skoro smo imali vijest da je stadion pod Goricom bankrot preduzeće koje ne može da održava ni svoj travnati teren, a sad nam se nude nova ulaganja u propalo preduzeće? Toga smo se toliko nagledali u komunizmu, da su tadašnje vlasti imale i naziv za to - propala investicija!

Hisen Babajic

ZA PODGORICU BI BILO NAJBOLJE DA NEKAKO SVI UDJU U VLAST,PG BI BILA BOLJA OD MONAKA KAD BI SVI ISPUNILI SAMO POLA OD OBECANJA