25 °

max 25 ° / min 16 °

Ponedjeljak

23.09.

25° / 16°

Utorak

24.09.

20° / 16°

Srijeda

25.09.

21° / 16°

Četvrtak

26.09.

23° / 16°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

23° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kažić: Donijećemo nove sadržaje i obogatiti ponudu Podgorice na svim nivoima

Izvor: PES

Lokalni izbori 2024

Comments 0

Kažić: Donijećemo nove sadržaje i obogatiti ponudu Podgorice na svim nivoima

Autor: Antena M

  • Viber

- Mi nismo kao naši prethodnici koji su pojam „vršenja vlasti“ pogrešno tumačili, pa grad tretirali kao privatnu svojinu, mi mu pristupamo ozbiljno i savjesno. Za razliku od njih, mi smo svjesni da su nam građani ukazali povjerenje i čast da, u njihovo ime i za njihove interese, obavljamo funkcije koje su nam povjerene. Zato će upravo građani biti naši najvažniji strateški partneri, saopštila je Valentina Kažić, kandidatkinja za odbornicu na listi "Evropa sad - Demokrate - Još Jače - prof. dr Saša Mujović". 

"U namjeri da osnažimo participaciju građana u oblikovanju budućnosti svog grada, želimo da stanovnici Podgorice u što većoj mjeri učestvuju u usmjeravanju razvoja i kreiranju lokalnih politika. Kao uprava grada, zalagaćemo se za dalje korake ka direktnoj demokratiji u okviru naših nadležnosti", poručila je Kažić. 

"Dijalog i saradnja sa građanima su od najveće važnosti za nas, jer jedino na taj način možemo razvijati grad u kojem se svi osjećaju dobro, prihvaćeno, uvaženo i ravnopravno. Samo tako možemo graditi stabilnu i prosperitetnu, multikulturalnu zajednicu koja poštuje različitosti i ponosi se svojim kosmopolitskim duhom. Zato ćemo formirati mehanizme za učešće javnosti u procesima odlučivanja, demokratizujući upravljanje gradskim novcem kroz uvođenje participativnog budžetiranja, po uzoru na lokalne samouprave u EU.

Ovim putem omogućićemo širokoj javnosti učešće u izradi godišnjeg budžeta Glavnog grada, čime će se svi upravljački procesi učiniti još transparentnijim i otvoreniji ka građanima Podgorice. Ovim projektima i planovima, krećemo se ka još razvijenijoj i još modernijoj Podgorici sa ciljem da naš grad dospije u sam vrh evropskih gradova koje stanovnici percipiraju kao najbolje i najatraktivnije za život. Donijećemo nove sadržaje i obogatiti ponudu našeg grada na svim nivoima. Brojna ispunjena obećanja koja su iz nas u prethodnom periodu, najbolja su garancija građanima da će i ubuduće biti tako jer iza nas stoje konkretni rezultati, a uz nas stručni ljudi", ističe Kažić. 

Mi nismo kao naši prethodnici koji su pojam „vršenja vlasti“ pogrešno tumačili, pa grad tretirali kao privatnu svojinu, mi mu pristupamo ozbiljno i savjesno, dodala je. 

"Za razliku od njih, mi smo svjesni da su nam građani ukazali povjerenje i čast da, u njihovo ime i za njihove interese, obavljamo funkcije koje su nam povjerene. Zato će upravo građani biti naši najvažniji strateški partneri. Građani će, kroz široke konsultacije i formalne procedure, moći da odlučuju o projektima u svom gradu. Lansiraćemo platformu za redovne neformalne konsultacije sa građanima, kako bi oni mogli aktivno i kontinuirano učestvovati u definisanju prioriteta za život na nivou mjesnih zajednica",  navodi Kažić.

"Godinama i decenijama svjedočili smo neodgovornim praksama DPS-a i konstituenata bivše vlasti, a koja je samo uzimala i otimala, gurajući građane u razne podjele i pružajući im minimalno u zamjenu za zadržavanje svojih privilegija. Ovim putem im poručujemo da je sa takvim praksama gotovo. Podgorica i Crna Gora zaslužuju da njima upravljaju odgovorni i stručni ljudi, koji će raditi u korist svih građana, stavljajući nove prilike za ekonomski razvoj i promovišući socijalne politike koje jačaju i pojedinca i zajednicu, a opšte dobro stavljaju na prvo mjesto! Radićemo bolje i drugačije od svih naših prethodnika! Zato krećemo JOŠ JAČE sa društvenim reformama za Podgoricu po mjeri svih njenih građana", zaključuje Kažić. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR