18 °

max 20 ° / min 17 °

Utorak

24.09.

20° / 17°

Srijeda

25.09.

22° / 17°

Četvrtak

26.09.

24° / 16°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

23° / 15°

Ponedjeljak

30.09.

18° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milović: Spajić da ne trguje izručenjem Do Kvona!

Lokalni izbori 2024

Comments 0

Milović: Spajić da ne trguje izručenjem Do Kvona!

Autor: Antena M

  • Viber

Bojim se da izručenje Do Kvona ne bude predmet trgovine u čiji će paket ući Aerodromi Crne Gore i davanje koncesije Južnoj Koreji, saopštio je nosilac Podgoričke liste i kandidat za gradonačelnika Podgorice Andrej Milović.

"Zašto ovo kažem? Zato što kada je Apelacioni sud protivzakonito odlučio da Do Kvon bude izručen Južnoj Koreji, Spajić je bio jako zadovoljan i nije gledao blagonaklono na to što sam insistirao da Vrhovni sud o tome odluči. U tim danima, Spajić po prvi put počinje pozitivno da govori o južnokorejskoj ponudi za Aerodrome CG i da je njemu ta ponuda prihvatljiva, iako je mjesecima pripremao sve da koncesiju nad Aerodromima da Francuzima", kaže Milović.

Onog trenutka kada je izgledalo da Do Kvon ide za Južnu Koreju, kaže Milović, sve se preokrenulo.

"Izručenjem Do Kvona Južnoj Koreji, ne bismo saznali kompletnu istinu o slučaju Do Kvon, o ulozi Spajića, Abazovića i drugih aktera.

Nadam se da SAD imaju dovoljno mehanizama da izvrše pritisak na Spajića (istrage vezane za zaduženje, put Petijevići, Jadransko-jonska, LNG i sve ostalo) i uspjeti da 'nateraju' Spajića da se Do Kvon izruči našem strateškom partneru, radi otkrivanja pune istine i obeštećenja investitora.

U suprotnom, i Do Kvon će biti dio nove Spajićeve trgovine državnim interesima i resursima, kao kompenzacija radi zataškavanja ovog slučaja", nastavlja Milović.

Dodatno razotkrivanje Spajića, kaže on, leži u odluci Božovića o izručivanju Do Kvona, tj. da li će Do Kvon biti izručen SAD-u ili Južnoj Koreji.

"Ono što je krucijalno u ovom slučaju jeste korelacija između slučaja Do Kvon i davanja koncesije Aerodroma Crne Gore Južnoj Koreji.

Stoga, pitam Spajića, da li je istrgovao izručenje radi zataškavanja slučaja, u zamjenu za koncesiju nad Aerodromima Crne Gore?", zaključuje Milović u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR