13 °

max 21 ° / min 13 °

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

17° / 14°

Četvrtak

10.10.

22° / 15°

Petak

11.10.

20° / 16°

Subota

12.10.

22° / 13°

Nedjelja

13.10.

18° / 10°

Ponedjeljak

14.10.

20° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Abdić sa mladima: Podgorica će uskoro biti grad po mjeri mladog čovjeka; Pasivnost nije i ne smije biti opcija za mlade

Izvor: DPS

Lokalni izbori 2024

Tag Gallery
Comments 2

Abdić sa mladima: Podgorica će uskoro biti grad po mjeri mladog čovjeka; Pasivnost nije i ne smije biti opcija za mlade

Autor: Antena M

  • Viber

Nosilac liste „I riječju i djelom“, dr Nermin Abdić, učestvovao je na panel diskusiji na temu „Šanse i ograničenja – perspektiva mladih u Podgorici“, u organizaciji Savjeta mladih Demokratske partije socijalista.

Abdić je govorio o Podgorici kakva je bila u vrijeme kada je on bio učenik i student, o Podgorici koja je bila ponos tadašnje Crne Gore, a potom se osvrnuo i na to kako naš grad izgleda danas i koje to „vrijednosti“ danas baštini, kao i kakvu poruku sadašnja vlast šalje generacijama koje ostaju da grade Podgoricu, saopšteno je iz DPS-a. 

Izvor: DPS

On je htio da čuje iz prve ruke, od mladih Podgorice, kakav grad oni žele za sebe i da li im se dopada ono što je Podgorica danas postala.

„Sviđa li vam se ova i ovakva Podgorica, u kojoj vas ispred zgrada dočekuju brda smeća i pacovi koji osvajaju teritoriju glavnog grada? Podgorica u kojoj vas odlazak u bioskop s drugom ili drugaricom košta 30-ak eura, a da ne pričamo o cijenama pića uz koja nazdravljamo u noćnom provodu? Znam da među vama sigurno ima onih koji su se osamostalili, koji znaju koliko je život danas u Podgorici uz prosječnu zaradu skup. Isto tako, znam da među vama ima onih koji žele da se osamostale, a ne mogu, jer za rentiranje stana danas treba najmanje jedna minimalna zarada. Sviđa li vam se Podgorica u kojoj se uništava sport kao brend grada?“.

Kako je istako Abdić, on se upravo zbog mladih generacija koje ne zaslužuju da žive u ovakvom gradu i prihvatio ovog posla.

„Odlučio sam da stanem na čelo liste koju čine i sjajni mladi ljudi, na koje sam izuzetno ponosan, jer su u vremenu ove i ovakve političke nestabilnosti, kad se trguje svim i svačim, zajedno sa svima vama, pokazali šta znači imati kičmu. Takvi su potrebni Podgorici. Zato vas molim da iz ove sale izađete i razgovarate sa svojim vršnjacima, da im prenesete moju poruku da je svaki njihov glas meni vredniji od suvoga zlata, jer imam svijest o tome šta znači kad ti u ovakvom momentu jedan mladi čovjek, sa svim svojim dilemama, pokloni povjerenje i da legitimitet da ja budem taj koji će, zajedno sa ovim mladim ljudima, donositi odluke o njegovoj odnosno vašoj budućnosti“.

Izvor: DPS

Naglašavajući koliko je važno da upravo mladi izađu na izbore i iskažu svoj stav, da ne sjede kući, jer pasivnost nije i ne smije biti opcija za mlade ljude, jer ukoliko to ne učine, neko drugi će to učiniti u njihovo ime.

Abdić je obećao da će nakon 29. septembra Podgorica biti grad po mjeri mladog čovjeka, a da će svaki mladi čovjek u kabinet gradonačelnika moći da uđe bez kucanja. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Dada

Samo naprijed. Vriska srbofila i nacionalista jeste znak da ste uboli u centar.