22 °

max 22 ° / min 13 °

Utorak

08.10.

22° / 13°

Srijeda

09.10.

19° / 14°

Četvrtak

10.10.

21° / 15°

Petak

11.10.

20° / 17°

Subota

12.10.

22° / 15°

Nedjelja

13.10.

20° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

23° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Borovinić Bojović: Mi smo luča koja Podgorici osigurava ekonomsku, političku i socijalnu stabilnost

Lokalni izbori 2024

Comments 5

Borovinić Bojović: Mi smo luča koja Podgorici osigurava ekonomsku, političku i socijalnu stabilnost

Autor: Antena M

  • Viber

U nedelju, 23. septembra, na Salašu 23, održan je Forum žena koalicije „Za budućnost Podgorice – grad svih nas“.

Tom prilikom su kandidatkinje za odbornice ove liste, predstavnice foruma i zainteresovane građanke, razgovarale o tome kako žene, svojim angažovanjem, mogu da doprinesu poboljšanju sopstvenog položaja, ali i poboljšanju uslova za život svih građana i građanki Glavnog grada, saopštili su iz koalicije "Za budućnost Podgorice-grad svih nas".

Nositeljka liste i kandidatkinja za gradonačelnicu, Jelena Borovinić Bojović, je ovom prilikom izrazila zadovoljstvo što je okružena perspektivnim i uspješnim koleginicama i što predvodi listu „Za budućnost Podgorice – grad svih nas“.

- Moja namjera je da radimo na važnim pitanjima koja se tiču uloge žena u našem društvu. Svaka od nas se može okrenuti svojim svakodnevnim obavezama i poslovima. Imamo ih na pretek. Međutim, na taj način ćemo propustiti priliku da stvorimo uslove da žene brže i lakše napreduju na privatnom i poslovnom planu. Na tome moramo da radimo zajedno - poručila je Borovinić Bojović.

Kandidatkinja za odbornicu, Sara Đurišić, osvrnula se na značaj projekta „Gradski stan“ koji je prioritetan u programu ove koalicije: „Projekat Gradski stan će omogućiti mladim bračnim parovima da ne brinu za krov nad glavom, već da razmišljaju o svojoj budućnosti, o tome kako da grade svoj život i stiču radna iskustva u svojoj Podgorici“, poručila je Đurišić, dodajući da će koalicija „Za budućnost Podgorice“ posvetiti posebnu pažnju mladim bračnim parovima, kao i ranjivim i ugroženim kategorijama stanovništva.

Realnost glavnog grada je dugo bio odliv mozgova i masovni odlazak mladih u potrazi za boljim uslovima za život.

„Ja sam ta mlada osoba koja je planirala život van Podgorice. Međutim, 2022. godine, politička realnost se, sa porazom bivšeg režima, promijenila i ja sam odlučila da ovdje ostanem i gradim budućnost, poruka je Mie Rabrenović, Podgoričanke koja podržava koaliciju „Za budućnost Podgorice“.

Da je pružena prilika za direktno učešće u poboljšanju uslova za život mladih roditelja i njihove djece, ukazuje kandidatkinja za odbornicu izborne koalicije, Ivana Mašković.

"Uredićemo saobraćaj u zonama škola i vrtića, kako ne bismo brinuli o bezbijednosti naše djece. Rekonstruisaćemo nebezbjedne biciklističke staze i šinske prelaze kako bi djeca bezbjedno odlazila u školu i vraćala se iz nje“, naglasila je ona, dodajući da roditelji, posebno oni skromnijeg platnog statusa, neće morati da brinu o ishrani djece u osnovnim školama s obzirom na to da će bepslatna užina biti obezbijeđena.

Borovinić Bojović je na kraju poručila da je sigurna u pobjedu koalicije „Za budućnost Podgorice- grad svih nas“:

- Mi se rukovodimo istinom, pravdom i zajedništvom. Nama je Budućnost Podgorice na prvom mjestu. Došao je kraj podjelama i mi ćemo biti luča koja Podgorici osigurava ekonomsku, političku i socijalnu stabilnost za sve njene građane - zaključila je Borovinić Bojović.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

simiklser

cak nijeste ni manastire obecane postavili kao trafike po Rumiji .....znaci bas ste losi ...ONO

zordan

Luca ,ha,ha ....Vi ste najcrnji mrak da ne moze biti crnji. U ponedeljak ce se pjevati - bjeste od nas nocne tmine , svanuo je i nas dan

Brano Bozovic

Dali ova gospoda,uopste ima savjesti?NE!Njena nepocinstva nemogu se nabrojat.