21 °

max 21 ° / min 13 °

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

19° / 14°

Četvrtak

10.10.

21° / 15°

Petak

11.10.

20° / 17°

Subota

12.10.

22° / 15°

Nedjelja

13.10.

20° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

23° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Gardašević  Dragašu: PES vrši diskriminaciju na djelu

Lokalni izbori 2024

Comments 2

Gardašević Dragašu: PES vrši diskriminaciju na djelu

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Povodom nedavne izjave člana Predsjedništva PES-a Tihomira Dragaša da je “PES od svojih sredstava kupio vaučere i podijelio svojim članovima - jesmo li od svojih sredstava trebali podijeliti DPS ili SEP članovima?” i polemika koje su izazvane raspodjelom vaučera za ginekološke preglede, želimo jasno ukazati na ozbiljan problem nejednakog pristupa zdravstvenoj zaštiti, koji je pomenutom situacijom dodatno naglašen, saopšteno je iz "Podgoričke liste".

Maja Gardašević kandidatkinja za odbornicu te grupe za parlament Glavnog grada postavila je pitanja:"Da li to znači da žene, članice/simpatizerke drugih partija, ne zaslužuju preventivne preglede? Da li one treba da čekaju u redovima i do šest mjeseci kako bi došle na red kod državnog ginekologa?
Zdravstvena zaštita nije privilegija koja treba biti rezervisana za članove određenih političkih subjekata, već pravo koje mora biti obezbijeđeno svakom građaninu, bez obzira na njihovu političku pripadnost" navela je ona .

Gardašević je rekla da želi da podsjeti da te "vaučere nije podijelio bilo koji član PES-a, već ministar zdravlja, čija je obaveza da obezbijedi preventivne preglede svim ženama, ravnopravno i bez diskriminacije. Ministar zdravlja bi trebalo da bude garant jednake dostupnosti zdravstvenih usluga, a ne da omogućava povlašćeni položaj određenoj grupi građana.

Zdravstveni sistem mora služiti svim građanima, a ne postati instrument za političku podjelu. Zato će Podgorička lista, kao budući akter vlasti, omogućiti da Glavni grad subvencioniše preventivne preglede.

Zdravstveni sistem nema političku obojanost i ne smije biti tema podjela na “naše” i “njihove”, navela je Gardašević.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Brano Bozovic

Uvazena mlada damo,moje zadovoljsto sto poticemo iz naseg Niksica. Moja malenkost je Onkoloski bolesnik(3 tumora operisao)nijesam,zdrastveno ugrozen,bez terapija.Pratim tvoj rad(puno sam stariji od tebe ne persiram te)divim se mladim ljudima,kao ti,koji se bezkromisno bore za ono sto je ispravno.Posebno human rad kojim se ti bavis. Majo ja sam te danas nazvao Crnogorskom HEROINOM!

Cetinjaš

Ministar je držao besjedu nije rekao da su vaučeri kupljeni od njihovih para, nego da su dali svojim članicama mogućnost da obavi preglede. A Dragović je bio prisutan da analizira krvnu sliku porijeklo.