21 °

max 23 ° / min 16 °

Četvrtak

10.10.

23° / 16°

Petak

11.10.

22° / 17°

Subota

12.10.

22° / 14°

Nedjelja

13.10.

20° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

24° / 14°

Utorak

15.10.

23° / 14°

Srijeda

16.10.

22° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Perić: Nećemo ni sa kim od četiri političke korporacije

Lokalni izbori 2024

Comments 2

Perić: Nećemo ni sa kim od četiri političke korporacije

Izvor: Gradski portal

Autor: Antena M

  • Viber

"Svako sklapanje političkih dilova bilo bi iznevjeravanje volje birača i gušenje glasa protesta, ocijenio je nosilac liste Pokreta Preokret", Srđan Perić za Gradsku TV.

„Smatrali smo da je nužno imati protestni glas protiv ovakve politike i ovaj rezultat je dobijen na toj platformi. Držaćemo riječ i ono što smo govorili uoči izbora, a tako ćemo se i dalje ponašati. Borićemo se protiv partitokratije i partijskog sedla koje je nad državom, gradom i u konačnom, nad svakim građaninom pojedinačno“, navodi Perić.

„Imamo kombinatoriku DPS, ES i SEP imaju 24 mandata, koalicija okupljena oko PES-a i NSD ima 24, koalicija Jakov Milatović ima 6 poslanika. Znači, sve će se oni dogovoriti mimo Preokreta“, kazao je Perić.

„Sada imamo četiri političke korporacije i to je politički biznis. To znači puno subjekata sa različitim poslovnim relacijama. Ti ljudi zapošljavaju, otpuštaju, namještaju tendere, svjesno krše zakon i sve je to u svrhu političkog profita. Suštinski, imamo ljude koji žele da se ova igra nastavi, da oni ne bi radili svoj bazični posao“, naglašava Perić.

Smatra da se sve svodi na to da li će koalicija Jakova Milatovića dobiti mjesto gradonačelnika.

„Ukoliko koalicije oko PES-a NSD-a pristanu na to biće sve u redu, iako su se međusobno optuživali za najgora krivična djela, a ukoliko ga oni ne daju, onda im treba gradonačelnik na drugoj strani, a cio ovaj proces će da se prikaže kao borba za principe. U stvari, ovo je borba da se dobiju ključne pozicije u gradu i u državi“, kaže Perić.

Poenta je, kako zaključuje, da moramo vidjeti koliko štete pravi partitokratija, te da će se njenim razobličavanjem politika vratiti pod okrilje građana.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Suncokret

Zna li, Perić, zaboga đe će? Čemu izbori?

Goran Mijušković

Naučna-politička fantastika