13 °

max 21 ° / min 13 °

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

17° / 14°

Četvrtak

10.10.

22° / 15°

Petak

11.10.

20° / 16°

Subota

12.10.

22° / 13°

Nedjelja

13.10.

18° / 10°

Ponedjeljak

14.10.

20° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DIK odbio svih 15 prigovora liste Kadića za Podgoricu, ponavljaju se izbori na dva mjesta u Kotoru

Izvor: Ilustracija

Lokalni izbori 2024

Comments 0

DIK odbio svih 15 prigovora liste Kadića za Podgoricu, ponavljaju se izbori na dva mjesta u Kotoru

Autor: Antena M

  • Viber

Državna izborna komisija odbila je večeras 15 prigovora koje je podnio Nebojša Vuksanović, punomoćnik Vuka Kadića, nosioca izborne liste „Dr Vuk Kadić - Pokret Naprijed – Za Podgoricu i porodicu“, na rješenja Izborne komisije Glavnog grada Podgorica.

Na višesatnoj sjednici, DIK je izvršila uvid u izborni materijal sa određenih biračkih mjesta i utvrdila da su prigovori neosnovani.

"Jedan od prigovora odnosio se na biračko mjesto broj 27 u Osnovnoj školi "Dragiša Ivanović" u Doljanima, gdje nedostaje izvod iz biračkog spiska. Predsjednik DIK-a Nikola Mugoša naveo je da su prilikom razmatranja ovog pitanja postojala različita mišljenja među članovima Komisije, te nije bilo potpune saglasnosti o tome da li ovaj nedostatak predstavlja dovoljan osnov za usvajanje prigovora. Komisija je, sa osam glasova "protiv" odbila ovaj prigovor, dok su za njegovo usvajanje glasali predsjednik Mugoša i član Komisije Milisav Ćorić", saopšteno je iz DIK-a.

Državna izborna komisija usvojila je prigovore Opštinskog odbora DPS-a Kotor i naložila Opštinskoj izbornoj komisiji Kotor da donese odluku o ponavljanju izbora na dva biračka mjesta.

"Istovremeno, DIK je odbacila dva prigovora Vladimira Jokića, kandidata za odbornika, s obrazloženjem da je već ranije donijela odluku o toj pravnoj situaciji", stoji u saopštenju.

Sjednica DIK-a trajala je nekoliko sati, a odluke su, navode, donijete nakon detaljnog uvida u relevantni izborni materijal.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR