11 °

max 21 ° / min 11 °

Utorak

08.10.

21° / 11°

Srijeda

09.10.

17° / 14°

Četvrtak

10.10.

22° / 15°

Petak

11.10.

20° / 16°

Subota

12.10.

22° / 13°

Nedjelja

13.10.

18° / 10°

Ponedjeljak

14.10.

20° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kabinet predsjednika: Milatoviću nije zabranjeno da bude u partiji, ASK utvrđuje da li je kršio zakon

Izvor: Antena M

Lokalni izbori 2024

Comments 0

Kabinet predsjednika: Milatoviću nije zabranjeno da bude u partiji, ASK utvrđuje da li je kršio zakon

Izvor: RTCG portal

Autor: Antena M

  • Viber

Da li je bilo odgovornosti predsjednika države Jakova Milatovića i vladinih funkcionera u kršenju Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja utvrdiće Agencija za sprečavanje korupcije (ASK), koja prikuplja dokaze i poručuje da će vrlo brzo donijeti odluku po ovom pitanju.

Sa druge strane, iz kabineta predsjednika države tvrde da Milatović nije kršio zakon kad je objavljen snimak u jeku izborne kampanje, gdje Milatović ispred koalicije "Za bolju Podgoricu" poziva glasače da izađu na izbore, ali iz kabineta predsjednika.

Saradnica u kabinetu Predsjednika Crne Gore Marija Vesković osvrnula se u emisiji "Naglas" na TVCG na pomenuti snimak, poručivši da tokom izborne kampanje nije pomenut nijedan od kandidata u izbornom procesu.

"Nije se promovisala čak ni izborna lista, niti bilo koji kandidat imenom i prezimenom. To je bila opšta poruka, ako uzmemo izlaznost birača na prethodnim izborima. Milatoviću se samo stavlja na teret zabrana upotrebe službenih prostorija. Insituticija predsjednika nije politički subjekat", obrazložila je ona.

Upitana da li zloupotreba državnih resursa šteti ugledu predsjednika države, Vesković je odgovorila da samo kršenje zakona može da našteti ugledu.

"U konkretnom slučaju, kršenja zakona nije bilo. Samo podnošenje prijave ne šteti ugledu Milatovića", kategorična je Vesković.

Komentarišući pojavljivanje Milatovića u izbornoj kampanji, Vesković je kazala da u Crnoj Gori ne postoji zabrana da predsjednik države bude u nekoj političkoj partiji.

"Milatović je simbolično dao podršku određenom političkom subjektu. On ima politički stav koji javno izražava, bilo da se on dopada nama ili ne. Ne možemo se voditi pretpostavkama, već zakonskim normama, a zakon se ne može prinudno sprovoditi", obrazložila je Vesković.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR