22 °

max 22 ° / min 13 °

Utorak

08.10.

22° / 13°

Srijeda

09.10.

19° / 14°

Četvrtak

10.10.

21° / 15°

Petak

11.10.

20° / 17°

Subota

12.10.

22° / 15°

Nedjelja

13.10.

20° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

23° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DCG: Nećemo dozvoliti ono što DPS radi u Šavniku, izbori u Kotoru će biti okončani, rezultati će biti proglašeni i formiraćemo vlast

Lokalni izbori 2024

Comments 3

DCG: Nećemo dozvoliti ono što DPS radi u Šavniku, izbori u Kotoru će biti okončani, rezultati će biti proglašeni i formiraćemo vlast

Autor: Antena M

  • Viber

Demokratska partija socijalista ni nakon održanih lokalnih izbora ne prestaje da zasipa grad bukom u nadi da će time promijeniti ono što su im građani jasno poručili, saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokrata u Kotoru. 

"Nije nam namjera da sa onima koji predstavljaju političku prošlost Kotora ulazimo u polemiku, zato i ne odgovaramo na njihova saopštenja. Ipak, javnosti radi, moramo ukazati na nekoliko činjenica, kako bi odagnali sumnje koje pokušavaju da posiju i da stvore smutna vremena.

Demokrate će iskoristiti sve pravne mehanizme da spriječimo zloupotrebu procedure, putem koje DPS hoće da ponovi izbore. Kako bi građani Kotora znali o čemu se radi, iznijećemo na najprostiji način metod DPS-a. Kada u Opštinskoj izbornoj komisiji nema većine za usvajanje njihovog Prigovora, sačekaju 24 časa i onda se žale Državnoj izbornoj komisiji, kako bi se po sili zakona taj prigovor usvojio. Na taj način bi mogli da iznesu prigovor na izbore iz razloga što je nebo plavo, a livada zelena i da sačekaju 24 časa, pa da se nakon toga taj prigovor usvoji", navode u saopštenju.

Zbog toga će se, kako kažu, obratiti Ustavnom sudu da on razriješi ovu situaciju.

"Stav Ustavnog suda, ma kakav on bio, će za nas biti obavezujući i mi nećemo dozvoliti ono što DPS radi u Šavniku. Izbori u Kotoru će biti okončani, rezultati će biti proglašeni i formiraćemo vlast. Sve i da dobijete taj jedan mandat, a nećete ga dobiti, vi većinu za formiranje vlasti naprosto nemate niti je možete imati.

Dakle, sva vaša priča o Kotoru je ista kao i ona vaša o spiskovima, gdje ste najavili prvo 3.300 lica, pa 2300, pa na istim nije bilo više od 1910, od čega ste 1905 vi upisali i pokušali podmetnuti novoj vlasti i to bez jednog jedinog dokaza da su lica koja ste vi upisali upisana u bilo koji birački spisak van naše zemlje. Vaša politika je politika manipulacija, lažnih vijesti i nesitina.

O stepenu pogubljenosti lokalnog DPS-a najbolje govori činjenica da su čak i nama, o kojima govore da smo najgora uprava u istoriji Grada, neformalno nudili koaliciju i prije i poslije izbora. Dakle, principi ne postoje, samo njihova pusta želja da se domognu vlasti.

Svim ostalim parlamentarnim subjektima takođe ste nudili sve i od svih dobili isti odgovor, da neće sa vama praviti koaliciju. Zbog toga ste sada prešli na pojedince i na pritiske prema pojedincima i opet dobijate isti odgovor, da sa vama neće niko.

Vrhunac svega je ipak bio vaš pritisak na neparlamentarne subjekte i suptilne prijetnje članovima opštinske izborne komisije.

Zaboravili ste se, nije ovo vrijeme kada vas se neko bojao, kada ste držali sve zvanične i nezvanične mehanizme moći. To vrijeme je davno prošlo i nikada se više neće vratiti. Kao što je prošlo vrijeme u kojem ste bili vlast. Bilo, ne ponovilo se", piše u saopštenju Demokrata Kotor. 

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Kosta

Pustite vi tu pricu. Znamo svi dobro sto radite po Kotoru ovih dana... Od vas se nista posteno ne ocekuje. Vi se za stolice drzite, ka lider vam ondah u Skupstinu.