21 °

max 21 ° / min 13 °

Utorak

22.10.

21° / 13°

Srijeda

23.10.

23° / 13°

Četvrtak

24.10.

21° / 13°

Petak

25.10.

20° / 15°

Subota

26.10.

21° / 15°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

22° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ustavni sud tražiće izjašnjenje DIK-a za jednu ustavnu žalbu iz Podgorice i dvije iz Kotora

Izvor: Pixabay//Ilustracija

Lokalni izbori 2024

Comments 0

Ustavni sud tražiće izjašnjenje DIK-a za jednu ustavnu žalbu iz Podgorice i dvije iz Kotora

Izvor: Dan

Autor: Antena M

  • Viber

Ustavni sud uputiće Državnoj izbornoj komisiji zahtjev za izjašnjene i dokumentaciju o jednoj žalbi koja se odnosi na lokalne izbore u Podgorici, i dvije žalbe koje se tiču izbora u Kotoru, potvrđeno je "Danu" iz ove institucije. Žalba koja se tiče lokalnih izbora u Podgorici odnosi se na briačko mjesto u Doljanima, a podnio je Pokret Naprijed. 

"Državnoj izbornoj komisiji uputićemo zahtjeve za izjašnjenje. Jedan zahtjev se odnosi na Podgoricu, a dva na Kotor. Za ostala biračka mjesta u Podgorici za koja su podnijete žalbe, zahtjev ćemo uputiti drugog dana", saopšteno je "Danu" iz Ustavnog suda.   

Pokret Vuka Kadića, tražio je ponavljanje izbora, između ostalog, za biračko mjesto 27 u Doljanima, bivša gimnazija "Luča", a zahtjev su temeljili na tvrdnji da ne postoji izvod iz biračkog spiska odnosno biračka knjiga.

"Broj papirnih odrezaka je manji za pet u odnosu na evidentirani broj glasačkih listića. Treba imati u vidu da na ovom biračkom mjestu nije bilo vizuelni identifikacije pa je očigledno da je glasalo više lica nego što je evidentirano.U izbornom materijalu postoji 515 papirnih odrezaka a u biračkoj kutiji je bilo 520 biračkih listića. Posebno je nejasno kako je Izborna komisija Glavnog grada zapisnikom konstatovala da je "primila" zapisnike i drugi izborni materijal od svih biračkih odbora sa područja glavnog grada", piše u žalbi koju je Ustavnom sudu podnio Pokret Naprijed. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR