16 °

max 17 ° / min 13 °

Subota

14.09.

17° / 13°

Nedjelja

15.09.

17° / 12°

Ponedjeljak

16.09.

19° / 11°

Utorak

17.09.

23° / 12°

Srijeda

18.09.

21° / 16°

Četvrtak

19.09.

22° / 17°

Petak

20.09.

18° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
PES i Demokrate: U Podgorici će izbornu listu predvoditi kandidat PESa u Budvi i Kotoru kandidati Demokrata

Izvor: PES

Lokalni izbori 2024

Comments 8

PES i Demokrate: U Podgorici će izbornu listu predvoditi kandidat PESa u Budvi i Kotoru kandidati Demokrata

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Na današnjim sjednicama Glavnog odbora Pokreta Evropa sad i Predsjedništva Demokrata, jednoglasno je odlučeno da se predloži koalicioni nastup ove dvije stranke na predstojećim lokalnim izborima u Podgorici, Budvi i Kotoru. U Podgorici će izbornu listu predvoditi kandidat Pokreta Evropa sad, dok će u Budvi i Kotoru nosioci lista biti kandidati Demokrata, saopšteno je iz te dvije stranke.

Za PES i Demokrate koalicija je prirodni savez.

"Koalicija Pokreta Evropa sad i Demokrata predstavlja prirodni savez zasnovan na dosljednosti i zajedničkim vrijednostima. Ove dvije stranke, kao jedne od rijetkih koje nijesu sarađivale s poraženim sistemom ni na lokalnom ni na državnom nivou, dokazale su svoju posvećenost reformama i napretku. Njihovim zalaganjem, postignuto je ubrzanje procesa EU integracija, dobijanje IBARA te ostvareni ključni ekonomski uspjesi, poput drastičnog povećanja plata i penzija, uvođenja dječijih dodataka, besplatnih udžbenika, većih naknada za novorođenčad, ponovnog uvođenja naknada za majke sa troje i više djece, kao i povećanih staračkih naknada. Iz svega navedenog ova koalicija stoji kao simbol ekonomsko-socijalne odgovornosti i stalne brige za dobrobit građana".

Čelnici Demokrata i Pokreta Evropa sad sebe vide i kao borce protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Ovo su partije čiji najistaknutiji funkcioneri stoje na braniku borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao članovi Vijeća, Biroa za operativnu koordinaciju i čelnici bezbjednosnog sektora u kojima se postižu istorijski rezultati. PES i Demokrate su prepoznatljive i po svojoj građanskoj profilaciji i raznolikom sastavu, u kojem se nalaze predstavnici svih vjera i nacija. Ova koalicija je spremna da ujedini snage i predvodi sa širokom lepezom kompetentnih i kvalitetnih kadrova, za razliku od pojedinih multipraktik političara koji se hvataju svega, a ništa temeljno i strateški ne ostvaruju," navodi se u saopštenju PES-a i DCG.

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

nenad_mne

Neko sa strane da ovo pročita mislio bi da se desio politički dogovor koji rješava pitanje vlasti, tamo đe učetvuju,kada ono...međutim! Udružili se kako bi u Podgorici cenzus dokučili! Oni kao da četiri godine ne obnašaju vlast? Što ne koriste svoja "dostignuća" u kampanji?

DOCLEA

VIDE LI CRNOGORCI OVU ORGANIZACIJU...PODIJELJENA PETA KOLONA U TRI OGRANKA...DOBAR...LOŠ...ZAO...I NA KRAJU PONOVO ZAJEDNO..CILJ POTREBNA VECINA ZA PROMJENU USTAVA..

Zoran

Rekoše pametni dva srbina tri partije ovdje četri.