Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Mislila je da je spasila mače: Kad je došla kući shvatila je da je u pitanju divlja životinja

| Postavio/la: Marija Mitrović | Izvor: B92

Mislila je da je spasila mače: Kad je došla kući shvatila je da je u pitanju divlja životinja Facebook

Kad je prije nešto više od dvije nedjelje Džil Hiks iz američkog Tenesija krenula na večeru s prijateljima, na putu je pronašla mače. Barem je mislila da je mače.

"Prvo sam mislila da se radi o zecu jer je životinja bila toliko pufnasta. Kad sam se približila, vidjela sam da je u pitanju mače pa sam ga ponijela sa sobom", ispričala je Džil za sajt "The Dodo".

Takođe je pogledala da li u blizini ima još napuštenih mačica.

"Mislila sam da ih je neko ostavio pa sam dozivala 'mac, mac'. Mače koje sam ostavila u automobilu počelo je da se penje po meni. Morala sam nekoliko puta da stanem kako bih ga smirila, a na kraju mi je ostao u krilu do kuće", ispričala je Džil.

Kad je mače smjestila u garažu, vratila se na večeru. Na Fejsbuku je objavila njegovu sliku i pitala da li bi neko želio da ga udomi.

Komšinica je svratila do nje i pitala da li bi mogla da pogleda mače.

"Mislim da se radi o divljoj mački (bobcat)", rekla je zaprepašćenoj Džil.

Kad su ga bolje pogledale, pokazalo se da je komšinica u pravu.

"Odao ga je rep. Odmah sam primijetila da ima kraći rep, ali nijesam bolje pogledala prije nego što sam krenula na večeru. Postoje mačke s kraćim repovima, ali ovaj je imao šiljast vrh i bijelu tačku", istakla je Džil.

Sljedećeg dana pozvala je Udruženje za spašavanje divljih životinja "For fox sake", koji su preuzeli životinju. Procjenjuje se da se radi o ženki staroj sedam nedjelja. Nazvali su je Arven.

U Udruženju će biti do proljeća kada će je puštiti u divljinu.

Ostavi komentar

0/300