8 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
''Kramar'' otvorio salon automobila u Podgorici

Auto

Tag Gallery
Comments 2

''Kramar'' otvorio salon automobila u Podgorici

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Danas je u Podgorici otvoren salon polovnih automobila ’’Kramar’’. Izuzetno očuvani automobili koji su predstavljeni gostima i zainteresovanim kupcima u ulici 4. jula prethodno su imali samo jednog vlasnika, urednu servisnu istoriju, i originalnu kilometražu.

U prilog tome ide činjenica da, ko otkrije i dokaže da je Kramarovom automobilu vraćena kilometraža na poklon dobija automobil, tvrde iz ove kompanije.

Iz kompanije ističu da su svi automobili prošli sistem lizinga, što znači da su servisirani u ovlašćenom servisu.

’’Kramar’’ već deset godina posluje u Njemačkoj, Banja Luci, Zagrebu, Splitu, a od danas i u Podgorici. Moto ovog salona je ’’povjerenje je ključ uspjeha’’.

Vladimir Jovetić, šef prodaje u salonu automobila ’’Kramar’’ naglasio je da posebnu zahvalnost duguje osnivačima koji su imali sluha za sve inicijative. ’’Nakon uspješnog otvaranja auto salona u regionu kompanija je nastavila da raste.

Novi auto salon u Podgorici prostire se na površini od 2.500 kvadratnih metara ,sa upravnom zgradom površine 500 kvadrata i parkingom od 80 do 100 mjesta ,ističe Jovetić i dodaje da su i te kako bili suočeni sa velikom izazovima.

’’ Tržište koje je bilo preplavljeno uvozom vremešnih, izrabljenih i jeftinih automobila i nije bilo lako osvojiti. Međutim, imali smo adute u rukama, pozitivnu i transparentnu politiku kompanije koja je svoj uspjeh postepeno gradila uz pouzdane partnere .Poražavajući nalazi evropske komisije iz 2018. su da gotovo 50 odsto polovnih automobila iz Njemačke spremnih za izvoz u zemlje EU imalo problem sa manipulisanom kilometražom, kazao je Jovetić i dodao:

’’Zato smo se od nastanka firme potrudili da takve probleme eliminišemo. Saradnjom sa renomiranim lizing kompanijama i bankama koje posjeduju centralizovanu bazu podataka preduprijeđeno je bilo kakvo manipulisanje istorijom automobila ili bilo kakvih oštećenja dok su u sistemu lizinga’’

Andrija Zovko, izvršni direktor ’’Kramara’’ u Bosni i Hercegovini istakao je da firma koja ima preko 6.000 prodatih polovnih automobila, slobodno može ponijeti epitet lidera u regionu.

Novak Kilibarda, direktor ’’Kramara’’ u Crnoj Gori naglasio je za Antenu M da su kupcima u Crnoj Gori osigurane povlastice uz lizing preko banki na period od dvije do pet godina, bez žiranata.

Kupac sa malim učesćem od 2.000 do 3.000 eura može doći do kvalitetnog vozila vrijednosti do 10.000 eura.

Kilibarda takođe naglašava da zainteresovani kupci koji žele kvalitetan automobil putem hartija od vrijednosti to mogu uraditi , ali u Kramarovim firmama koje se nalaze u Njemačkoj, Bosni i Hrvatskoj.

U Crnoj Gori to još uvijek nije moguće, zbog nemogućnosti otkupa hartija od vrijednosti. Kilibarda kaže da te papire može samo da koristi vlasnik prilikom uvoza.

Ukoliko se kupac opredijeli za neki od automobila iz pomenutih salona ’’Kramar’’ ga uvozi na njegovo ime a kupac hartijama od vrijednosti plaća porez i carine, ističe Kilibarda.

Najjeftiniji automobil u salonima Kramar kupci mogu kupiti za 5.000 a najskuplji za 140.000 eura. Najbolja prodaja je automobila starosti do dvije godine, kazao je direktor ’’Kramara’’ Novak Kilibarda.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Kobajashi

Kad smo kupili auto prije 4 godine imali smo novca za novi megan ili polovnog audija a 4 iz kramara ja uzeh audija sa 147 hiljada predjenih km, star tri godine. Zena je imala krv da mi popije. Danas moj audi vise vrijedi nego megan 4 god star. Dobro me sluze mada mi godisnje prelezimo 17 - 20 k.

000

Imaju najbolje polovne automobile.