11 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mjesto na kojem se pojavljuju akne govori o zdravlju

Izvor: Ilustracija/Wikipedia

Dom i porodica

Comments 0

Mjesto na kojem se pojavljuju akne govori o zdravlju

Izvor: nezavisne.com

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Fizički izgled je pokazatelj unutrašnjeg stanja u našem organizmu, stoga bubuljice jasno mogu pokazati koji organi nijesu zdravi i na koje bolesti one mogu ukazivati.

Mjesta na kojima se vaše akne pojavljuju mogu vam pomoći da analizirate i razmislite šta jedete, kako živite i koji faktori utiču na vaše zdravlje. To vam može pomoći da sami sebi olakšate i pomognete da budete zdraviji.

Bubuljice na licu mogu nastati usljed nedostatka cinka u organizmu, a to ćete nadoknaditi unošenjem mliječnih proizvoda i plodova mora.

Bubuljice na bradi mogu ukazivati na problem sa jajnicima, kao i na hormonski disbalans. Ženama se savjetuje da za vrijeme "onih dana" u mjesecu njeguju kožu maskama za čišćenje lica ili parenje nad kamilicom, jer se bubuljice u tom period najviše i stvaraju.

One koje se pojavljuju na obrazima, signaliziraju problem sa plućima, a uzrok mogu biti alergije ili zagađenost vazduha.

Ako imate problem sa crijevima, znaćete zahvaljujući bubuljicama na čelu. Najčešće je riječ o lijenim crijevima, zbog čega zdravom ishranom i unošenjem što više tečnosti možete podstaći crijeva da redovno vare hranu koju ste unijeli.

Bubuljice na vrhu nosa ukazuju na problem sa visokim pritiskom i radom srca. Jedite namirnice koje smanjuju pritisak (neizostavan bijeli luk) i posvetite se fizičkoj aktivnosti (lagana šetnja, joga).

Međutim, postoje istraživanja koja pokazuju na relaciju depresije i pojave bubuljica. Osobe koje imaju problema sa aknama, gubitkom kose i teškim oblicima psorijaze, najčešće pate od depresije.

Mjesta na kojima se pojavljuju bubuljice tretirajte eteričnim uljima i kremama. Nemojte jesti vruća jela i unosite tečnost za vrijeme obroka. Izbjegavajte crnu i bijelu kafu, tijesto, šećer, alkohol i jako začinjena jela. U dnevnu ishranu unesite paradajz, grožđe, pivski kvasac, artičoke, crni luk, limun i neprerađene žitarice, piše "24sata.hr".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR