13 °

max 22 ° / min 13 °

Srijeda

23.10.

22° / 13°

Četvrtak

24.10.

21° / 15°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kako osušiti veš za samo dva sata bez korištenja sušilice: Jednostavna i učinkovita metoda

Izvor: Pixabay

Dom i porodica

Comments 0

Kako osušiti veš za samo dva sata bez korištenja sušilice: Jednostavna i učinkovita metoda

Izvor: Klix.ba

Autor: Antena M

  • Viber

Pronalaženje brzih i efikasnih načina za sušenje veša može biti posebno izazovno tokom hladnih zimskih mjeseci. Dok je korištenje sušilice često prvo rješenje koje pada na pamet, ali troškovi i potrošnja energije mogu biti značajni.
 
Međutim, postoji jednostavna metoda koja vam omogućava da osušite odjeću za samo dva sata, a da pritom ne koristite sušilicu.

Ova efikasna tehnika uključuje upotrebu stalka za sušenje veša i toplog radijatora. Prvo, postavite stalak za sušenje veša u blizini radijatora koji je već uključen. Zatim, prekrijte čaršaf preko stalka i pričvrstite ga uz radijator. Ova postavka zadržava topli zrak unutar čaršafa i samim tim ubrzava proces sušenja.

Važno je napomenuti da je ova metoda najisplativija ako je grijanje već uključeno i nema potrebe za povećanjem temperature. Prije nego što odjeću stavite na stalak, odaberite najveći ciklus centrifuge u mašini za veš kako biste smanjili sadržaj vlage u odjeći. Ovo će dodatno ubrzati proces sušenja.

Kada postavljate odjeću na stalak, obavezno je ravnomjerno rasporedite i izbjegavajte preopterećenje. Na taj način omogućavate slobodnu cirkulaciju zraka oko svakog odjevnog predmeta, što će dodatno olakšati sušenje.

Jedna važna stavka koju treba imati na umu jeste da sušenje odjeće u zatvorenim prostorima može povećati nivo vlage. Prilikom ovog načina sušenja veša ipak malo otvorite prozor ili uključite osvježivač zraka ukoliko imate.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR